EssilorLuxottica GrandVision Birleşmesine Onay

Grandvision.com sitesinden basın açıklaması yayınlandı

EssilorLuxottica GrandVision Birleşmesine Onay
11 Haziran 2021 Cuma 15:01

Türkiye Rekabet Kurumundan herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen www.grandvision.com sitesinde yayınlanan basın açıklaması ile Rekabet Kurumu'nun bu birleşmeye onay verdiği duyuruldu.

https://www.grandvision.com sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

GrandVision, EssilorLuxottica ve HAL arasındaki işlemin kapatılması için tüm düzenleyici onayların alındığını duyurdu

Schiphol, Hollanda, 10 Haziran 2021. GrandVision (Euronext: GVNV), bugün Türk rekabet düzenleyicisinin (Rekabet Kurumu), HAL'in GrandVision'daki %76,72 hissesinin satışı için EssilorLuxottica SA (Euronext: EL) ile HAL arasındaki işlemi onayladığını doğruladı (işlem"). Bu açıklama hemen yürürlüğe girer.

Onay sürecinin bir parçası olarak, EssilorLuxottica bir dizi davranışsal çözüm yolunu taahhüt etmiştir.

Türk rekabet düzenleyicisinin koşullu onayı ile İşlemin kapatılması için tüm düzenleyici onaylar alınmıştır.

GrandVision tarafından EssilorLuxottica aleyhine başlatılan ve GrandVision'ın tahkim mahkemesinden diğer şeylerin yanı sıra GrandVision'ın İşlemle bağlantılı olarak akdedilen Destek Sözleşmesini ve ayrıca İşlemle bağlantılı olarak EssilorLuxottica aleyhine HAL devam etmektedir. Bu işlemler gizlidir. Yukarıda belirtilen tahkim yargılamasında bir kararın Haziran 2021'in ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.grandvision.com/files/5/6/5/1/


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.