Erol Harbi "Güvenmek Kontrol Etmeye Mani Değildir"

"Hiçbir firmadan yardım almadan, depremzedelere gözlüklerini kendi imkanlarıyla ücretsiz temin eden meslektaşlarımı saygıyla ve minnetle selamlıyorum."

Erol Harbi "Güvenmek Kontrol Etmeye Mani Değildir"
23 Şubat 2023 Perşembe 16:37

Güvenmek Kontrol Etmeye Mani Değildir!

Değerli Meslektaşlarım,

Hepimizin bildiği gibi 6 Şubat gecesi ve günü gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli ikiz depremlerde birçok ilimiz zarar gördü. Akabinde birçok vatandaşımız birlik ve beraberlik içinde yardım seferberliğine başladı. Aynı şekilde optik sektörü de elinden gelenin en fazlasıyla destek vermeye çalıştı.

18 Şubat 2023 tarihinde sizinle paylaşmış olduğum yazıyı okuyanlar, içimizden bazı optik mağazaların konu ile ilgili ne kadar özverili davrandıklarını, bazılarının ise bu afeti ve mağduriyeti fırsata çevirdiklerini görebilirler. Anlaşılan daha açık konuşmak ve yazmak gerekiyormuş!

Kimi optikler, çerçeve üreticisinden ücretsiz çerçeve, cam üreticisinden ücretsiz cam alarak depremzedelere yardım ediyormuş gibi görünmekteler. Arka tarafta işleyen Medula sisteminden görüyoruz ki ücretsiz aldıkları cam ve çerçeveyi maalesef devlete fatura etmişler!

Bizde bu kişilerin yaptıkları ahlaksızlığı ispatlayan belgeler mevcut. Bu davranışı herkes önünde ifşa etmek istemiyorum. Ancak 6-12 Şubat tarihleri arasında depremzedeler için başlattığımız bu uygulamada 150 optik bizden ürün temin etmiş. Bunlardan 92’si bizden ücretsiz aldığı ürünleri dürüst bir şekilde depremzedelere ücretsiz bir şekilde ulaştırmış. Bu içler acısı durumla ilgili yorum yapmak bile bana çok ağır geliyor.

İnanın kötü düşünmemek için aklımı zorluyorum, belki de firma sahiplerinin yanında çalışanlar bilinçsizce Medula sistemine girerek bir yanlışlık yapmışlardır diye umut ediyorum. Umut ediyorum da, bu bahsettiğim aynı kişilerin aynı numaralı, aynı özellikteki, aynı camları başka firmalardan da temin edip stoğuna almasına ne demeli! Bu nasıl bir ahlak, bu nasıl bir açgözlülüktür? Aklım almıyor, alamıyor…

Herkes elbirliği ile yardım etmeye çalışırken, bu tip olumsuzlukları görmek son derece üzücü, ancak görmezlikten gelmemek de sektörümüzü temiz tutmak için bizim boynumuzun borcudur.

Oysa bu zamanda tüm bu olumsuzlukları bir yana bırakmak, sessizce birbirine el uzatan dürüst ve iyi insanları anmak istiyorum:

Öncelikle hiçbir firmadan yardım almadan, depremzedelere gözlüklerini kendi imkanlarıyla ücretsiz temin eden meslektaşlarımı saygıyla ve minnetle selamlıyorum.


Aşağıda gördüğünüz listede bizden oftalmik cam alarak depremzede vatandaşlarımıza gözlük yapan ve kesinlikle devletten de bu iş için ödeme talep etmeyen optik mağazaların isimleri vardı, fakat depremzedelere gözlük yapan ama burada isimlerinin geçmesinin reklam olarak algılanacağı endişesini taşıyan optik mağazaların talebi ile bu listeyi silerek boş bir şekilde yayınlıyoruz.

TEŞEKKÜR LİSTEMİZ

ŞUBE ADI

OPTİK İSMİ

Maalesef bu durumu istismar eden optik mağazalar nedeni ile ücretsiz cam desteğimizi durdurma kararı aldığımızı üzülerek belirtmek istiyorum.

Son olarak şu noktaya da vurgu yapmak isterim. Bu yazımın amacı hiçbir zaman yardımların kesilmesi değildir. Tam aksine önümüzdeki uzun bir süreç boyunca bu tip desteklerin doğru kişilerle sürmesi gerektiğini düşünüyorum. Güvenmek kontrol etmeye mani değildir. Kontrollerimizi sürdürerek yanlış yapanları ayıklayıp, doğru kişilerle yola devam etmeliyiz.

Notlar:
(1) Depremzede vatandaşlarımıza iletmek üzere oftalmik cam ve kontak lens ürünlerini Opak Lens’ten tedarik etmiş olup, bu listede adını görmeyen optik mağazalara bu listenin devletin Medula sisteminden temin edildiğini belirtiriz.

(2) Ayrıca duyarlı davranan ve depremzedelere ücretsiz cam ve çerçeve yardımında bulunan tüm tedarikçi firmaların da aynı kontrolleri yaparak, aksiyon almasını dileriz. Hepimizin elbirliği ile davranarak sektörümüzü bu içimizdeki fırsatçılardan arındırmamız şarttır.

(3) Bu liste 6 günlük bir listedir ve depremden zarar gören iller incelememizden muaf tutulmuştur.

Kalın sağlıcakla

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens

Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete

Harbi Optik


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.