Erken Öleceğiniz Gözünüzden Anlaşılıyor

Gözden yapılan basit bir test ölümcül kalp krizini engelleyebilir mi?

Erken Öleceğiniz Gözünüzden Anlaşılıyor
08 Ekim 2022 Cumartesi 11:15

Kişinin erken öleceği gözünden anlaşılıyor!

Yapılan bir araştırma, göz taramasının kişinin erken ölüm riskini tahmin edebileceğini ortaya koydu.

İngiliz Oftalmoloji Dergisi’nde yayınlanan araştırmada, bilim insanları, bir kalp sorununun erken belirtilerini tespit edebilen bir yapay zeka programı geliştirdi. Söz konusu programın kalp sağlığı hakkında önemli bilgileri barındırdığı düşünülen gözün arkasındaki küçük atardamarların ve damarların kalınlığını ölçerek çalıştığı belirtildi.

YÜZDE 58!

88 bin İngiliz üzerinde yapılan çalışmada, kalp krizi ve felç vakalarının yüzde 54’ünün ve kalp hastalığından ölümlerin yüzde 58’inin tahmin edilebildiği açıklandı. Doktorlar, testin düzenli göz kontrolleri sırasında kalp sağlığını kontrol etmek için kullanılabileceğini söyledi.

EN DOĞRU SONUCU VEREN YÖNTEM

Araştırmayı yöneten epidemiyolog Dr Alicja Rudnicka ve diğerler meslektaşları, bu programın kalp hastalığından kaynaklanan riskler için mevcut yöntemlerden daha iyi bir tahmin sağladığını söyledi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Gözden yapılan basit bir test ölümcül kalp krizini engelleyebilir mi?

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre (DSÖ), dünyada her yıl 17,9 milyon kişi kalp krizi sonucu hayatını kaybediyor.

DSÖ, kalp krizlerine yol açan kalp hastalığının erken teşhisinin hastalara tedavi için değerli bir zaman kazandırabileceği ve bunun da birçok hayatı kurtarabileceği görüşünde.

Son olarak bilim insanları, basit bir göz testi ve yapay zeka kullanımı aracılığıyla kalp hastalığının teşhisinde önemli bir ilerleme sağladı.

Daha önceki araştırmalar, retinanın damar ve atardamar ağının kalp hastalığının erken belirtilerini nasıl gösterebileceği konusu üzerinde yoğunlaşmıştı.

Söz konusu araştırmalarda, bu kan damarlarının genişliğinin kalp hastalığını tahmin etmek için nasıl kullanılabileceği mercek altına alındı.

Kaynak: https://tr.euronews.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.