Eczacıbaşı dünya lens deviyle anlaştı

Ezacıbaşı İlaç, dünyanın önde gelen lens ve lens bakım ürünleri markası Menikon'un Türkiye haklarını aldı.

Eczacıbaşı dünya lens deviyle anlaştı
03 Şubat 2014 Pazartesi 00:00

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama, Avrupa ülkeleri, Amerika ve Japonya dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren, kontak lens ve lens bakım ürünleri üreticisi Menicon ile ürünlerinin Türkiye hakları için anlaşma imzaladı.

Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamaya göre, dün akşam İstanbul'da düzenlenen imza töreninde konuşan Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Sedat Birol, Türkiye'de lens alandaki büyüme potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

Birol, büyük oyuncuların yer aldığı lens ve lens ürünleri pazarına girmek için uzun zamandır araştırma içinde olduklarını ve Menicon'u sadece mevcut portföyü için değil, geliştirmekte olduğu inovatif lens ürünleri için de tercih ettiklerini kaydetti.

HEDEF İLK 3

Türkiye lens ve lens bakım ürünleri pazarının yaklaşık 60 milyon lira olduğunu ifade eden Birol, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama olarak sert lens, yumuşak lens ve lens bakım ürünlerini içeren 40'tan fazla ürün çeşidi ile bu pazarda kısa sürede ilk üç içerisinde olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Menicon Co Japonya üst düzey yöneticilerinden Toshio Matsuhima da, Türkiye'nin öncü kuruluşlardan biri olan Eczacıbaşı İlaç Pazarlama gibi önemli bir şirket ile ilk kez bir dağıtım sözleşmesi imzalamaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

ORTADOĞU'YA AÇILMA FIRSATI

Matsuhima, ''Bu anlaşma, Menicon'a tüm Ortadoğu bölgesine açılması için büyük bir fırsat verecektir'' dedi.

Menicon'un iyi bilindiği yakın Avrupa pazarına benzerliği nedeniyle, Türkiye pazarının çok önemli olduğunu vurgulayan Matsuhima, ''Türkiye, Japonya için yeni bir meydan okumayı temsil etmektedir ve Menicon, EİP ile yaptığı anlaşmadan ve bu muhteşem oryantal kültürü keşfetmekten ötürü gurur duymaktadır'' ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.