Dünden Bugüne...

"Bugün ülkemiz gözlük camı ve çerçevesi üretir ve bunları ihraç eder bir duruma geldi."

Dünden Bugüne...
14 Kasım 2014 Cuma 07:07

DÜNDEN BUGÜNE...



1941 yılından bu güne kadar mesleki Kanunla yönetilen ve Yönetmeliklerle idare edilen Gözlükçülük/Optisyenlik mesleği son yıllarda Üniversitelerden kurslarla ve Optisyenlik bölümleri ile Akademik olarak da ilerleme kaydetmiştir.



Optisyenlik müesseseleri "fertlerin ve toplumun sağlığını korumak üzere" Sağlık Bakanlığı tarafından "Optisyenlik mesleğini icra etme yetkisini haiz kişiler ile optisyenlik müessesesini" ruhsatlandırılmakta ve denetlenmektedir.



Ülkemizde Optisyenlik Müesseseleri bilgileri, marka/modelleri, son teknoloji laboratuvarlar ve mesleki sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği eğitimlerle gelişmiş ülkelerdeki seviyelere ulaşmıştır.



Ayrıca Konfederasyon ile temsil edilen Optisyenlik Müesseseleri Kamu spotu, Kamu ve özel hastane görselleri ile toplumun göz sağlığı konusunda bilinçlendirme kampanyaları ile Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın ("göremeyen çocuk öğrenemez" Sloganı ile...) sağlıklı bireyler olması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çabasındadır.



Bugün ülkemizde Gözlük Camı ve Çerçevesi üretir ve bunları ihraç eder bir duruma geldik.



İnsanın olduğu yerde hatada olur, ancak vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermek için sürekli eğitim gören, organize olan ve örgütlü bir mesleğin mensupları olan biz Gözlükçüler/Optisyenler sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir toplum anlayışına hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

Unutmayın; Gözlükçünüz, göz ve görme ile ilgili danışmanınızdır.

 

Erol AYDOĞAN

Genel Sekreter

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu YK üyesi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.