Çocuğunuzun Gözlüğe İhtiyacı Olabilir

Zayıf görme hem öğrenme hem de davranış sorunlarına neden olabilir.

Çocuğunuzun Gözlüğe İhtiyacı Olabilir
21 Ocak 2022 Cuma 14:52

Çocuğunuzun gözlüğe ihtiyacı olabilir mi? İşte aranacak işaretler

Rutin göz testleri ile olabilecek herhangi bir sorun erken tespit edilebilir ve görme sorunları ne kadar erken tespit edilirse tedavi sonucunun o kadar iyi olacağı anlamına gelir.

Okullarda öğretilenlerin %80'inin görsel olarak sunulduğunu ve okula yeni başlayan çocuklar için görme sağlığının öğrenme yetileri için ne kadar önemli olduğunu anlamak çok önemlidir.

Bu nedenle, net bir şekilde görebilmek, çocuğunuzun genel gelişimi için inanılmaz derecede önemlidir, çünkü görme yeteneği öğrenmelerine ve keşfetmelerine olanak tanır ve zayıf görme hem öğrenme hem de davranış sorunlarına neden olabilir.

Sağlıklı görme, çocuğunuzun eğitimsel, fiziksel ve sosyal gelişimi ve tam öğrenme potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmak için hayati önem taşıdığından, tam zamanlı eğitime başlamadan önce çocuğunuzun gözlerini test ettirmek çok önemlidir.

Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi

Çoğu çocuğun gözleri rutin gelişim kontrollerinin bir parçası olarak test edilse de, uzmanlar, daha erken bir yaşta görme problemi olmadıkça, çocukların altı yaşından itibaren 2 yılda bir tam göz testi yaptırmalarını tavsiye ediyor.

Bu rutin göz testleri, olabilecek herhangi bir sorunun erken tespit edilebileceği ve görme sorunları ne kadar erken tespit edilirse sonucun o kadar iyi olacağı anlamına gelir.

Dikkat edilmesi gereken işaretler

Çocuğunuzun görme sorunları olabileceğine dair altı önemli işaret vardır, bunları çocuğunuzda gözlemlerseniz vakit kaybetmeden bir göz hekimine muayene ettirmeniz iyi olacaktır.

  • Okurken okuduğu yeri kaybetmek veya takip etmek için parmağını kullanmak
  • Sürekli olarak televizyona çok yakın oturmak, kitapları ya da elektronik aletleri çok yakın tutmak veya yakın ya da uzağı görmeyi gerektiren aktivitelerden tamamen kaçınmak
  • Baş ağrısı veya yorgun gözlerden şikayet etme ve sık sık göz ovuşturma
  • Daha iyi görmek için gözlerini kısma, ışığa duyarlılık, başını eğme veya bir gözünü kapatma
  • Gözlerin veya başın 'dönüşünün' veya yanlış yönlenmesinin varlığı
  • Fotoğraflarda göz bebeğinde 'beyaz bir görüntü' - bu kırmızı göze benzer, ancak beyazdır. Bunu fark ederseniz, bu son derece ciddi bir durum olduğundan derhal tıbbi yardım almalısınız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.