Cep Telefonları Göz Sağlığınızı Tehdit Ediyor!

Vücudunuzda birçok organınız bu radyasyondan etkileniyor.

Cep Telefonları Göz Sağlığınızı Tehdit Ediyor!
02 Ağustos 2022 Salı 15:37

Telefonu elinden düşürmeyenler dikkat! Sağlığınız Büyük Bir Risk Altında

Gece uykuya dalmadan önce yeterince mavi ışığa maruz kalırız. Telefonla sürekli oynamak çağımızda bir hastalık derecesine gelmiştir. Bu o kadar masum gibi dursa da aslında fazlasıyla sağlığa zararlı. Vücudunuzda birçok organınız bu radyasyondan etkileniyor. İşte sağlığınızı elinizden alan o zararlar…

Telefonla oynamak özellikle çocuklar ve genç bireylerde fazlasıyla görülüyor. Bu bağımlılık çağımızın getirdiği bir hastalık olsa da zamanla bu durumu düzeltmeniz mümkün. Telefona gereğinden fazla bakmak özellikle geceleri gözleriniz kızarana kadar ilgilenmenin, arkasında getirdiği sorunları biliyor musunuz?

GÖZLERİNİZE ZARAR VERİR

Telefonunuzu kullanırken bir süre sonra zorlanmaya başlarsınız. Bu durum göz yorgunluğuna neden olur. Gözlerinizi korumak için ekran parlaklığını düşürmeyi deneyin ve telefonunuzu çok uzun süre kullanmaktan kaçının. Uzmanlar uzun süreli yakın fokuslanma sebebiyle göz ağrısı ve kas spazmlarına neden olacağını da belirtiyor.

UYKU KALİTENİZİ DÜŞÜRÜR

Uzun bir günün sonunda nihayet yatağa girdiğinizde, mesajlarınızı kontrol etmek veya haberleri okumak için biraz daha zaman harcamak size cazip gelebilir. Ancak bu alışkanlık göründüğü kadar zararsız değildir. Telefonunuzu yatma saatine yakın kullanmak iyi bir gece uykusu çekmenize engel olur.

BOYUN AĞRISINA YOL AÇAR

Ekrana bakmak için başınızı öne eğdiğinizde, boyun kaslarınızı zorlayarak ağrıya neden olur. Bunun sonucunda da boyun fıtığına yol açabilir. Telefonunuza bakmadan yatamıyorsanız, kaslarınızı zorlamamak için telefonu göz hizasında tutmayı deneyin.

CİLDİN YAŞLANMASINA NEDEN OLUR

Pahalı cilt bakımları için çok para harcıyor olabilirsiniz, ancak telefonunuzu yatakta kullanmak kadar basit bir şey tüm çabalarınızı sabote ediyor olabilir. Telefonunuza baktığınızda, boynunuzda çizgiler ve kırışıklıklar oluşmasına yani hızlı yaşlanmanıza neden olur.

Kaynak: /www.sabah.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.