Bunama Testi Gözden Yapılacak

Bir çalışma, optisyenlerin yürüttüğü basit bir göz testinin, bunama belirtilerini erken yakalamada yardımcı olabileceğini gösterdi.

Bunama Testi Gözden Yapılacak
27 Temmuz 2018 Cuma 09:51

Ünlü tıp dergisi JAMA’nın Nöroloji sayısında yayınlanan ve 32 bin kişi üzerinde yapılan çalışmada retina sinir lif tabakasını optik tomografi kullanarak ölçen (OCT) metodunun demans gelişme riski yüksek olan kişilerin belirlenmesine yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.

Test genellikle gözün arkasındaki dokuya bakarak, göz hastalığının erken belirtilerini tespit etmek için yapılıyor. Uzmanlar, retinadaki bozulmanın beyindeki kan damarlarında meydana gelen değişiklikleri yansıtabileceğini ve bunun da hastalığın gelişiminde rol oynayabileceğini söylüyorlar.

Alzheimer Research UK'den Dr Laura Phipps, daha ince retinalı vakalarda bilişsel gerileme ihtimalinin de artmış bir demans riskine dönüştüğünü gösterebileceğini söyledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.