Bu Lensler İle Hiçbir Şey Gizli Kalmayacak!

Her şeyi gören lensler…

Bu Lensler İle Hiçbir Şey Gizli Kalmayacak!
23 Aralık 2015 Çarşamba 14:12

 Sarı nokta hastalığının neden olduğu görme kayıplarının tedavisinde kullanılmak amacı ile üzerinde çalışmalar yapılan lensler 3 kat normal zum yapabilme özelliği ile oldukça etkileyici bir ürün ortaya çıkarıldı.

Lozan Federal Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda geliştirilen kontak lens, büyüteçli ve özellikle ışığın göze direk gelmesini sağlayacak bir yapı ile geliştirilmiş. Eric Tremblay ve ekibi tarafından yapılan araştırmalar ile bir nevi 3D TV gözlüklerinin modifiye edilmiş halini anımsatsa da ilerleyen dönemde özellikle yaşlılar açısından büyük kolaylıklar sağlayacağı kesin gözü ile bakılıyor.
 

Merkezin etrafında 1,7 mm kalınlıkta bir büyüteç halkası bulunan lens sayesinde gelen ışık ve görüntü 2,8 kez daha büyütülerek retinaya yansıtılıyor. Aynı zamanda büyütmede seçme imkânı da sunan bu lens oldukça pratik. Seçmeli bir görüş ise zum yapma ya da normal görüş imkânın sağlaması anlamına geliyor. Bu şekilde körlük ya da görememe gibi durumlarda da etkili sonuç alınmış oluyor.

Projenin kesin olarak 10 yıl içinde tamamlanması beklenirken ilerleyen yaşlarda görme de azalma, sarı nokta gibi hastalıklarda kişilerin rahatlıkla kullanarak görüş yetilerini kazanacaklarına kesin gözü ile bakılıyor. Elektronik hiçbir parçası olmayan bu lens aynı zamanda normal görüş sağlayan gözlerde kullanıldığında ise inanılmaz şeyleri görmelerine, tıpkı gözlerinde bir dürbün varmış gibi işlem yapabilmelerine de olanak tanıyacaktır. 

Kaynak:  Milliposta İnternet Haber Sitesi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.