Bu gözlük yüz tanıma sistemlerini kandırabiliyor!

Antivirüs programları üreticisi AVG firması online kimliklerini korumak isteyenler için "görünmezlik" sağlayan yeni bir gözlük geliştirdi.

Bu gözlük yüz tanıma sistemlerini kandırabiliyor!
20 Mart 2015 Cuma 14:44

AVG geliştirdikleri bu yeni gözlüklerin kameraların ve yüz tanıma sistemlerinin kimliğiniz hakkında bilgi almasını zorlaştırdığını iddia etti.


AVG Innovation Labs. tarafından geliştirilen gözlükler göz ve burun çevresine yerleştirilmiş kızılötesi LED'lerden oluşuyor. Sadece kameraların algılayabildiği dalga boyunda ışık yayan bu LED'ler yüz tanıma sistemlerinin kafasını karıştırabiliyor. Ayrıca geriye yansıtıcı materyalden üretilen gözlük ışığı geldiği açı da dahil olmak üzere tüm açılarda ve dağıtarak yansıttığından fotoğrafınız çekildiğinde yansıyan ışık yüz hatlarınızı gizlemeye yardımcı olabiliyor. Ve bu sayede gizliliğiniz korunmuş oluyor.

Fakat hem kızıl ötesi LED'lerin hem de geriye yansıtıcı malzemenin teknoloji karşısında bazı dezavantajları olabiliyor. Bazı mobil aygıtlardaki kameralar görünebilir spektrumdaki dalga boylarını sahip oldukları kızıl ötesi filtrelerle kesebiliyorlar. Aynı zamanda yüksek dinamik aralığa sahip kameralar da geriye yansıtma özelliği güçlü olan bu objelerin yansıttıkları ışıkları filtreleyebiliyorlar.

AVG bu olumsuzluklara karşın geliştirdikleri görünmezlik gözlüklerinin halka açık alanlarda isteğimiz dışında fotoğraflarımızın çekilmesini engellemeye ve Google Street View gibi "Büyük Veri" projeleri içerisinde profillerimizin oluşturulmasını önlemeye yardımcı olacağını söylüyor ve ekliyor: "Facebook DeepFace gibi yüz tanıma projeler ileride özel şirketlerin bizi sadece tanımlamasına değil aynı zamanda yüzümüz ile internetteki diğer bilgilerimiz arasında çapraz bağlantı kurmalarına olanak sağlayacak." diyor.


Kaynak: bilim.org

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.