Bu gözlük böcekler için

3 boyutlu gözlükleri bal mumu yardımıyla böceklere takıyor.

Bu gözlük böcekler için
13 Mayıs 2014 Salı 14:53

 

Kulağa ilk bakışta saçma gelebilir ama Newscastle Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan araştırmada, böceklerin dünyayı nasıl gördüklerini anlamak için özel gözlükler üretildi.
 
Newscastle Üniversitesi'
nden Dr. Jenny Read, bilgisayarla eşleşebilen 3 boyutlu gözlükleri bal mumu yardımıyla böceklere takıyor. Gözlüklere yansıtılan görüntüler sayesinde, böceklerin nasıl tepki verdiğini anlamaya çalışan ekip, aynı zamanda bu tür canlıların dünyayı nasıl algıladıkları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı amaçlıyor.  
 
Bir nevi böceklerin kandırıldığı projeden çıkan sonuca göre ileride kullanılacak ola robotlarda, benzer sinir ve görüş sistemi taklit edileceği tahminler arasında yer almakta.
 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dr. Jenny Read, ''Böceklerin dünyayı nasıl algıladığını bu çalışmayla öğrenebiliriz. Her ne kadar zeki olmayan bu canlılar, görme konusunda oldukça iyi sayılırlar.'' diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

Kaynak : webtekno.com

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.