Bu da ekransız akıllı gözlük Baidu Eye!

Google Glass’ın ardından çıkan akıllı gözlük teknolojisi, Baidu Eye’ın çıkardığı akıllı gözlükle bambaşka bir boyut kazandı!

Bu da ekransız akıllı gözlük Baidu Eye!
04 Eylül 2014 Perşembe 14:08

 

Dev teknoloji firmalarından Baidu, geçtiğimiz günlerde tanıttığı akıllı gözlükle dünyayı şaşırttı. Çünkü Baidu firmasının yarattığı akıllı gözlük, ekransızdı. 


Baidu’nun yaptığı açıklamaya göre, Baidu Eye ismi verilen bu akıllı gözlüğün ekransız olmasının sebebi, ekranların görüş açısını kötüleştirdiği ve gözü bozduğuna dair elde edilen verilerdi. Eğer Baidu Eye kullanırken bir ekrana ihtiyaç duyarsanız, Baidu Eye’ı akıllı telefon, tablet ya da ekran özelliği olan herhangi bir cihaza bağlayarak akıllı gözlüğünüzü ekranlı kullanabilirsiniz. Baidu Eye’ın ekransız olmasının avantajlarından biri şarj ömrünün çok uzun olması. Ayrıca Baidu Eye’ı taşımak ve giymek de çok kolay.

Baidu Eye ile resimleri analiz edebilir, belirli obje ve bulunduğunuz yerle ilgili bilgi alabilir hatta bitkileri teşhis edebilirsiniz!

Şu an yalnızca demo sürümü bulunan Baidu Eye’a yeni özellikler eklemek için çalışılıyor. Yapılan çalışmalardan arasında, Baidu Eye ile sosyal medya hesaplarını yönetmek ve ek kullanmadan daha çok uygulama çalıştırmak bulunuyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.