“Böyle bir olay görmedik."

İngiltere’de katarakt ameliyatı için doktora başvuran kadının gözünden 27 adet kontak lens çıktı.

“Böyle bir olay görmedik."
28 Temmuz 2017 Cuma 11:21

İngiltere'de yaşanan olay internet üzerinden lens satışının tehlikelerini gözler önüne seriyor.

İngiltere’de katarakt ameliyatı için doktora başvuran kadının gözünden 27 adet kontak lens çıktı. British Medical Journal dergisinde yayınlanan bu vakada, ismi açıklanmayan 67 yaşındaki kadının gözlerindeki 17 lensin geçen yıl kasım ayında tespit edildiği, son yapılan incelemelerde ise kadının gözünden 10 lensin daha çıkarıldığı açıklandı. Dr. Rupal Morjaria “Böyle bir olay görmedik. Hastanın farkına var
mamasına şaşırdık” dedi. Hasta 35 yıldır aylık kontakt lens kullanıyormuş.

Avrupa'da ilaç satış güvenliğine ilişkin önlemler geliştirilmesine rağmen, internet siteleri üzerinden sahte ilaç satışı ve bu konudaki güvenlik açığının devam ettiğine işaret ediyor. Aynı durum sahte kontak lens için de mevcuttur. Tüm yasal düzenlemelere rağmen ilaçta olduğu gibi bu alanda tam bir güvenlik sağlanamamıştır. Tartıştığımız konunun öznesi insan, insan sağlığı göz ve göz sağlığıdır. Bu bir ticaret değildir. Gözlerinizle kumar oynamayın, sadece bir çift gözünüz var. Her türlü optik ürününü hekim reçetesi ile optisyenlik müesseselerinden almanız göz ve görme sağlığınız açısından çok önemlidir.”

Taylan Küçüker
Eczacı Gözlükçü
Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu

Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Bakanı

Kaynak:
turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/anlat-derdini-feridun-agabey-e

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 7 yıl önce
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/anlat-derdini-feridun-agabey-e/597755.aspx