Bildirimler gözünüze geliyor...

Fun-iki akıllı gözlüğü ile bildirimler karşınıza geliyor.

Bildirimler gözünüze geliyor...
26 Haziran 2014 Perşembe 07:55

Genelde akıllı gözlük dendiğinde harici bir kaynaktan veya bağımsız olarak görüntüleri camlara yansıtan ve yine bağımsız kontrol edilebilen cihazlar aklımıza geliyor. Japonya'da bir etkinlikte görüntülenen Fun-iki adlı akıllı gözlük ise konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor.

 

Fun-iki akıllı gözlüğü herhangi bir etkileşimli donanım barındırmıyor. Bir Bluetooth 4.0 yongası, batarya, hoparlör, akselerometre, orta ışık sensörü ve farklı renklerde ve farklı aralıklarla yanan altı adet LED bildirimi biraraya gelerek akıllı gözlüğü oluşturuyor. Dahili bataryası ile 2 saate kadar sürekli kullanım mümkün.

Uyumlu bir uygulama yoluyla gelen SMS, çağrı veya üçüncü taraf uygulama bildirimlerinde hangi renklerin yanacağını ve hangi aralıklarla yanacağını belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca disko, parti veya rahatlama şeklinde üç farklı modda bağımsız olarak LED'ler yanabiliyor. Uygulama içerisinde yer alan mors alfabesi modu ile de farklı mesajları gözlüğe iletebiliyorsunuz.

 

Cihaz üçüncü taraf uygulamalar ile yönetilebilecek şekilde tasarlanmış. Bu bakımdan kendine has bir ekosistem oluşturabilmeyi umut ediyor.

Tüm işlevi bildirimden ibaret olan Fun-iki tüketicilere çok karmaşık olmayan ancak sürekli akıllı saate veya benzer bilekliklere bakmayı gerektirmeyecek bir tecrübe sunmayı hedefliyor. Cihaz 150$ fiyat etiketi ile yıl içerisinde piyasaya sürülecek.

 

Kaynak : donanimhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.