Beş Saniyede Göz Muayenesi!

Yeni Geliştirilen Bir Cihazla Bu Çile Sona Erdi.

Beş Saniyede Göz Muayenesi!
02 Mart 2019 Cumartesi 10:18

Özellikle göz muayenesinde kullanılan araçlardan korkan küçük çocuklar, anne babalara zor anlar yaşatıyordu.

Özel Uğur Göz Hastanesinde bir yenilik daha, özellikle göz muayenesinde kullanılan araçlardan korkan küçük çocuklar, anne babalara zor anlar yaşatıyor. Yeni geliştirilen bir cihazla bu çile sona erdi. Özel uğur göz hastanesi çocuk hastaların muayenesini 5 saniyede bitiyor.



Anne kucağında durmak dahi istemeyen, göz doktorunun kullandığı cihazlardan ürken çocuklar için geliştirilen yeni bir aletle artık beş saniye gibi kısa bir sürede göz muayenesini yapmak mümkün.

Tamamen otomatik olan plusoptix, ölçüm sırasında aynı zamanda gözbebeği çapı, iki göz arası mesafesi ve kayma miktarı da ölçülebilmekte.

Özellikle doktor korkusu olan çocuklar ve küçük bebekleri muayene etmeye yarayan alet, fotoğraf makinesini andırıyor ve önündeki gülen yüz figürü ve ışığıyla çocukların dikkatini çekmeyi başarıyor.

Op. Dr. Uğur Toka, bu cihazın Kahramanmaraş ‘ta ilk olduğunu ve hastaneye gelen tüm çocukları bu cihazla göz muayenesini yaparak gönderdiklerini söyledi.

Kaynak: www.aksutvhaber.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.