Berat Kandiliniz Mübarek Olsun!

Berat... borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma... günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma...

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun!
07 Nisan 2020 Salı 12:27

Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi...

Berat... Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma... Günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma...

Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan'ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.

Berat Kandili 'nin fazileti bu gecede amel defterine o yıl doğacak her çocuk ile öleceklerin ve herkesin rızkının yazılmasından ileri gelir. Bir çok hadis de Berat Kandili gecesinin faziletlerini anlatmaktadır. Günahların affolduğu rahmet gecesi olarak bilinen Berat Kandili en önemli 5 geceden biridir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Ramazan ayı dışında en çok orucu Berat Kandili 'nin olduğu bu ayda tutmuştur. Berat Kandili gecesinde ise kıldığı namaz ve yaptığı özel bir duası vardır. Sizler için Berat Kandili'nin önemi ve fazileti ile o gece yapılması gereken ibadetleri derledik. 

BERAT KANDİLİ GECESİNİN FAZİLETLERİ

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. 
-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. 
-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. 
-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.


Hz. Peygamber şöyle buyurur:

"Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip eylesin...

Optik Gazete olarak tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, Hayırlara  vesile olmasını dileriz...


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.