Bağımsız Optik Mağaza Zenith® Markasını Neden Tercih Etmeli?

Zenith projesi hiçbir zaman bu hatalara düşmeden, hep bir tarafın kazandığı değil, karşılıklı kazanımı olan bir proje olacak.

Bağımsız Optik Mağaza Zenith® Markasını Neden Tercih Etmeli?
08 Mart 2022 Salı 17:01

Bağımsız Optik Mağaza Zenith® Markasını Neden Tercih Etmeli?


Değerli Meslektaşlarım,

Bu yazımda bir optik mağazanın kişiye özel üretilen optik cam satışlarında neden ZENiTH® markasını tercih etmesi gerektiği ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bilindiği üzere ülkemizde optik sektörü, dünyaca ünlü markalar ve büyük sermayeli yabancı firmalar tarafından kuşatılmış vaziyettedir. Hem üretici hem de perakende mağazaları olan ve dünyada tekel olmuş bu firmalara karşı biz yerli üreticilerin de bir şeyler yapması gerekiyordu.

  • İşte Zenith sırf bir cam markası değil, aynı zamanda yerli ve bağımsız optiklerin markalaşmasında önemli bir projenin parçasıdır.
  • Bu proje Türkiye de üretim yapan ve aynı zamanda ürün tedariğinde de güçlü olan firmalar ile aynı fikirde olan bağımız optikleri bir araya getirecek bir sistemin başlangıcıdır.
  • Bu proje sektörde tekel olmuş firmalara karşı blok bir yapı oluşmasını destekleyecek bir projedir.

Daha evvel birlik beraberlik adına yapılmış bazı projeler vardı. Bu projeler daha sonra tedarikçi firma tarafından perakende optik mağazalar açılarak amacının dışına çıktı ve yine bağımsız optikler kaybetti.

Zenith projesi hiçbir zaman bu hatalara düşmeden, hep bir tarafın kazandığı değil, karşılıklı kazanımı olan bir proje olacak.

Türkiye'de hiç yapılmamış olanı yaparak üst segment bir ürünü, son teknolojik alt yapı ile sektöre sunuyoruz. Her yönü ile rakiplerinden ayrılan ve zirveye yürüyen markamız ZENiTH®‘in duyurusunu 2021 Kasım ayında yapmıştık, oftalmik camların satışına da 14 Şubat 2022 tarihinde başladık.

14 Şubat’tan bu yana aramıza birçok optik katıldı, kendilerine bana inandıkları ve güvendikleri için çok teşekkür ederim. Tabi ki bize yönelttikleri önemli bir soru da var.

“Neden ZENiTH®’i tercih etmeliyim? “

Ve buradan hepsine birden cevap veriyorum… Çünkü…

  1. ZENiTH® yalnızca yetkilendirilmiş bağımsız optik mağazalarda satılır.

    ZENiTH® oftalmik camları, yerel sektörde geniş ürün yelpazesiyle yabancı sermayeye karşı bağımsız optiklere bekledikleri atılım fırsatını yaratması misyonu ile ortaya çıkan bir markadır. Alternatiflerin kısıtlı olduğu ve daha çok yabancı markaların domine ettiği üst segment gözlük alanında bağımsız optiklerin ellerini güçlendirmek için geliştirilmiş bir gözlük camıdır. 
    Bu yüzden ZENiTH® oftalmik cam markası olarak sadece yetkilendirilmiş bağımsız optiklerde satılacaktır.

  1. Bağımsız optiğe güvenli ticaret olanağı sağlar.
     

Hem üretici hem de perakende olarak varlık gösteren tedarikçilerden ürün temin etmek, rakibinin güçlenmesine destek vermektir. ZENiTH® markasının arkasında Opak Lens vardır ve Opak Lens’in bağımsız optiklere hiçbir zaman rakip olmayacağına dair taahhüdü bağımsız optiklerin ihtiyaç duyduğu güvenli ticaret ortamını sağlamaktadır.

  1. ZENiTH®, internette ve yabancı zincir mağazalarda bulunmaz.
     

Gözlük camı bir sağlık ürünüdür ve reçete ile satılması gerekir. Ancak oyuncak ve hediyelik eşya diye ithal edilen numaralı gözlükler okuma gözlüğü adı altında hem internette hem de pazarlarda tezgahlarda satılmaktadır. Hatta bilinen zincir marketler bile indirim sepetlerinde 5-10 TL ye bu ürünleri satmaktadırlar. Aynı durum güneşin zararlı ışınlarından koruması gereken güneş gözlükleri için de geçerlidir. ZENiTH® her şeyden önce prensip olarak insan sağlığını esas aldığı için internette hiçbir ürününün satışına yer verilmeyecektir. Ve sektörün yerel anlamda gelişmesi için ise sadece ve sadece yerel bağımsız optiklerde satışa sunulacaktır.
 

  1. ZENiTH® markalı ürünler optik mağazalarda aynı fiyat aralıklarıyla satışa sunulur.
    ZENiTH®, optik mağaza ve son kullanıcı arasındaki faydayı maksimize etmesi açısından taban fiyat uygulaması benimseyerek hazırlanmış bir fiyat indeksi üzerine kurulmuştur. Böylece optikler ZENiTH® ’i aynı fiyatlar ile son kullanıcıya sunacaklarından, kullanıcılar ve optikler arasındaki güven unsuru da sarsılmayacaktır.

     
  2. ZENiTH® , kendi pazarındaki kalitesi ile dünya standartlarının çok üzerindedir ve hiçbir şekilde kalitesinden ödün verilmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

Modern çağda yaşam adeta teknoloji ile tanımlanıyor. ZENiTH®, farklı teknolojileri birleştirerek bilgiyi işleme ve fayda üretme konusunda araştırmalar yapılarak tasarımlanmıştır. ZENiTH® A+ üst segment kategoride küresel rakiplerinin güçlü bir alternatifi haline gelerek, ürün skalasında ve uyguladığı teknoloji ile dijital dünyaya uyumlu, günümüz yaşam koşullarının gerekliliklerini karşılayan, sektöre taze kan getirecek bir marka konumundadır.

Bilinmelidir ki üst segment bir marka yalnızca üründen ibaret olmamakla birlikte; sağlanan ürün ve hizmetlerin "kalitesinin" tamamını da ifade etmektedir. ZENiTH® , diğer rakip firmalarla benzerlik gösterse dahi bilgi-tecrübenin uygulanış şekli ve elde edilen sonuç markamızın farkını göstermektedir.

 

  1. ZENiTH®, güçlü bir marka tanıtım programı ile destekleneceğinden bağımsız optiklere yeni müşteri adayları yaratacaktır.

    ZENiTH® ürün ailesinde yer alan güneş gözlüğü camları baz alınarak 2022 yılında ciddi bir reklam tanıtım kampanyası yürütülecektir. TV reklamlarını da içeren ve sosyal medyada ses getirecek bu tanıtım çalışmaları bağımsız optik mağazalardan içeriye güneş gözlüğü arayışındaki müşteri girişini sağlayacaktır.

     
  2. ZENiTH® ilerleyen zamanlarda kadın ve erkek güneş gözlüğü koleksiyonunu da bayilerine sunacak ve TV reklamları ile pazarlamasına destek sağlayacaktır.
     
  3. ZENiTH®, Türk optik sektöründe bağımsız optiklerin birliğinden doğacak gücün sembolü olarak konumlanmış bir markadır.

    Bu kapsamda Türkiye’nin tüm bölgelerinde, sayıları sınırlı tutulmak kaydıyla, ZENiTH® Satış Noktaları olarak yetkilendirilecek bağımsız optikler ile birlikte, yabancı sermayeli üretici ve aynı zamanda perakende optikleri olan firmalara karşı Opak Lens olarak ileride bir tabela birliği oluşturarak sektörde yerli kanatta bir güç yaratmayı planlıyoruz. Ayrıca muhasebe, hukuk, stok yönetimi, yeni teknolojili ürünler gibi alanlarda, meslek içi bilgilendirmeler ile, ihtiyaç halinde Türkiye genelinde mal alım birlikteliği de düşünülmektedir.

    Ayrıca www.zenithlenses.com internet sayfamızda ZENiTH® Satış Noktası olan optik mağazaları listelenerek; son kullanıcının optisyenlik müesseselerine ulaşmasına kolaylık sağlanacaktır.

     
  4. ZENiTH® markası aynı zamanda yenilikçi ve öncüdür.

    Türk optik sektöründe bir ilke imza atılmış ve cam renklendirme işleminde stabilite sağlamak amacıyla “Renk Kontrol ve Analiz Cihazı” ile, üretilen camların daha yarı mamül halindeyken kalite standartlarımızı karşılayıp karşılamadığını incelemek amacıyla “Hammadde Spektrum Analiz Cihazı” yatırımı yapılmış ve üretimde devreye alınmıştır.

     
  5. Dünya standartlarında öncü tasarım teknolojisi ile üretilen ZENiTH® ürünleri Türkiye’de  %100 müşteri memnuniyeti garantisi ile satılır.

    Dünyanın önde gelen progresif gözlük camı yazılım firması Horizons Optical tarafından sağlanan kişiye özel yazılım ve tasarım altyapısıyla ZENiTH® optik mağazalar tarafından %100
    müşteri memnuniyeti garantisi
    ile sipariş edilebilecektir.

     
  6. Üst segment A+ kategori müşterilere yönelik olan ZENiTH®, seçkin marka imajını yansıtan “kullanıcısına özel hediye kutusu”yla birlikte satışa sunulur.

    Diğer firma ve markalarda bulunmayan yalnızca ZENiTH® markasında olan “kullanıcıya özel hediye kutusu” gözlüğün yapımından sonra son kullanıcıya optik mağaza tarafından teslim edilir. Bu özel kutu kullanıcıya kendini özel hissettirecek, kullanıcıya teslim eden optik mağaza için de bir prestij unsuru olacaktır.

    Müşteriniz, hediye ettiğimiz kutunun üzerinde yer alan QR kodu telefonuna okuttuğunda özel bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa
    ZENiTH® gözlük camını kullanacak olan kişinin ismine yazılmış ve kullandığı ürüne özel bir sertifika niteliğindedir. Bu ayrıntı da optiğin ve markamızın güçlenmesini sağlayacak etmenlerden bir tanesidir.

Yukarıda sıraladığım konulardan da anlaşılacağı gibi ZENiTH® sadece ürün olarak A+ üst segmente hitap eden oftalmik camların markası değildir, aynı zamanda bağımsız optiklerin sektördeki gelişimine destek verecek bir güç birliğinin de sembolü olarak tasarımlanmıştır.

Ve ZENiTH® markasının arkasındaki itici kuvvet olan Opak Lens her zaman söylediğim gibi hiçbir şekilde gelecekte perakende zincir mağaza açmayacak ve optisyenlik müesseselerine rakip olmayacaktır.

Kalın sağlıcakla…

Hayri Erol Harbi

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.