Ayrılık Göz Yaşı Çok Başka!

Aşk acısının faturası bütün vücuda çıkıyor...

Ayrılık Göz Yaşı Çok Başka!
05 Ocak 2015 Pazartesi 13:31

Bilimsel araştırmalar, ayrılık sonrasında fiziksel açıdan da acı çekildiğini ortaya koyuyor. Ayrılık sonrası salgılanan kortizol hormonu kalpten deriye ve hatta beyne uzanan hasara yol açıyor

 

İngiliz Daily Mail gazetesi ilişkilerde yaşanan ayrılık sonrası dönemin fiziksel etkilerini içeren araştırmaları derledi. Yapılan araştırmalar ayrılık sonrası mide, göz, deri, bacaklar ve hatta beynin bile etkilendiğini ortaya koydu.

 

Ayrılık sonrası yaşanan bunalım nedeniyle stres hormonu olarak bilinen kortizol hormonu salgılanıyor. Hormonun aşırı salgılandığı dönemlerde vücudun çeşitli bölgelerinde hasarlar meydana geliyor. 'Aşk hastalığı' adı verilen sendrom göğüs, kalp, mide ve göz gibi organlarda farklı etkiler gösteriyor. Bu etkiler listede şu şekilde yer aldı:


Beyin: Depresyon, aşırı kaygı hali ve uyumakta güçlük çekme sendromun gösterdiği ilk belirtiler olarak dikkat çekiyor.


Mide: Vücudun şekerli ve yağlı yiyecek tüketimi artarak beslenme düzeni bozulmaya başlıyor ve bu mide rahatsızlıklarını beraberinde getiriyor.


Deri: Vücut derisinde strese bağlı olarak egzema, akne ve sedef hastalıkları görülebiliyor.


Bacaklar: Bacak kaslarında yaşanan gerilmeler ve spazmlar sonucunda hareket etmede sorunlar baş gösteriyor.


Göğüs ve kalp: Stres nedeniyle cortisol ve adrenalin hormonlarının salgılanması artarak, göğüs Ağrıları ve yüksek kan basıncıyla kalp krizine neden olabiliyor.


Göz: Duygusal sebeple dökülen gözyaşı diğer gözyaşlarına göre daha sulu ve tuz oranı daha az olduğu için göz çevresinde geçirgenlik artıyor, bu da gözlerin şişmesine, kızarmasına ve ağrı yapmasına neden oluyor.

 

Kaynak: milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.