Annelerimizin Gününü Kutluyoruz.

Anneler Günü tüm dünyada kutlanan ve annelere adanmış bir özel gündür.

Annelerimizin Gününü Kutluyoruz.
11 Mayıs 2014 Pazar 13:16

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler günü olarak tüm dünyada kutlanır. 2014 yılında Anneler Günü 11 Mayıs tarihine denk gelmektedir.

 

Anneler günü her yıl çok sevdiğimiz annelerimize özel şeyler yaşattığımız ve sevgimizi bir kez daha gösterdiğimiz gündür.

 

Anneler Günü pek çok ülkede olsa da farklı günlerde kutlanmaktadır, ülkemizde her yıl Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanır.

 

Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar.

 

Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

 

Optik Gazete olarak tüm dünyada annelerimize adanan bu günü kutluyor, tüm annelere sevdikleri ile beraber daha nice anneler günü diliyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.