II. Üniversiteler Arası Optisyenlik Programı Eğitim Şurası.

Şuraya 36 üniversiteden akademisyenler katıldı.  

II. Üniversiteler Arası Optisyenlik Programı Eğitim Şurası.
12 Mayıs 2014 Pazartesi 09:41

Optisyenlik Eğitim Şurası 2014
İlgili Galeriye Git

 

II. Üniversiteler Arası Optisyenlik Programı Eğitim Şurası
Tüm Üniversitelerin Katılımı ile Gerçekleştirildi

 

II. Üniversiteler Arası Optisyenlik Programı Eğitim Şurası 9 ve 10 Mayıs 2014 tarihinde Kavacık, İstanbul Limak Eurasia Luxury Hotel’de gerçekleştirildi. Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği’nin organize ettiği ve Opak Lens’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Şura’ya optisyenlik programı bulunan 36 üniversiteden akademisyenlerin yanı sıra sponsor olan Opak Lens, Optik Gazete, Bausch & Lomb ve Uğur Makina temsilcileri katıldı.

 

 

Şura’nın en çarpıcı noktası, yapılan tüm sunumlarda ve oturumlarda katılımcıların ilk Şura’nın kendi üniversitelerine ve ünversitelerin ortak gelişimine sağladığı olumlu katkıları paylaşmasıydı. Özellikle optisyenlik programını yeni başlatan üniversiteler, uzun yıllardır optisyenlik programı bulunan üniversite temslcilerinin deneyimlerinin kendi çalışmalarına ışık tutması açısından Şura’nın önemini dile getirdiler.

 

Şura’nın 1. gününde yapılan ilk oturumun sunumlarında optisyenlik bölümü mesleki eğitimleri konusunda bilgiler paylaşıldı ve optisyenlik meslek derslerinin kapsamı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 19 Mayıs Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Hayrettin Katipoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda sırasıyla Üsküdar Üniversitesi Muğla Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Op. Dr. İbrahim Şahbaz, Muğla Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Fath Demir, Okan Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi yardımcı Doçent Doktor Erdoğan Özdemir, İnönü Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Bilal Taşyürek ve Cumhuriyet Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Recep Akkaya optisyenlik programı kapsamında yer alan mesleki derslerle ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Oturum sırasında tüm akademisyenlerin hemfikir olduğu konu, uygulamalı derslerin çok önemli olduğu yönündeydi. Bu konuda tüm üniversite temsilcileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Fatih Demir’in sunumunda yer alan “Biz işin teorik kısmını öğretiyoruz, pratiğini iş hayatında öğreneceksiniz tavrının asla kabul edilemez olduğu” fikri konusunda görüş birliği içinde olduklarını kaydettiler.

 

Moderatörlüğünü Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Eğitim ve Bilim Komitesi Başkanı Tuba Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı ilk günün ikinci oturumu ana sponsor Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü’nden FatmaKüçüktaş’ın Türkiye’de Kontak Lensin Dünü, Bugünü ve Yarını sunumuyla başladı.

 

Geleceğin optisyenlerini yetiştiren optisyenlik programları çerçevesinde kontak lens bilgi ve bilincinin gelişiminin hızlanacağını düşündüklerini vurgulayan Küçüktaş, Opak Lens olarak bu konuda her zaman üniversitelerle yakın işbirliği içinde olduklarını ve talep edilen konularda desteğe hazır olduklarını belirtti.

 

  Ardından söz alan Bausch&Lomb Vision Care İş Birim Direktörü Yüce Tümer de kontak lens konusundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

Üsküdar Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Esin Tuba Tepekule’nin “Optisyenlik Programı İşletme Dersleri” ve Şifa Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Nevrihan Gürleyik “Optisyenlik Programı Görme Optiği Eğitimi” konulu sunumlarının ardından Beta Optik yöneticisi Murat Balcı “Gözlükçü Olmak” konulu konuşmasını yaptı.
 

İlk günün ardından Şura’nın basın sponsoru Optik Gazete’nin düzenlediği Gala Yemeği’nde Optisyenlik Programı olan Üniversitelerin öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Kontak Lenslerimi Seviyorum” konulu video yarışmasında başarılı olan katılımcıların ödül törenine katılan üniversite temsilcileri, ardından sahne alan Ahmet Selçuk İlkan’ın şiir ve şarkılarını dinleme fırsatı buldular.
 

İkinci günün ilk oturumu Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Eğitim ve Bilim Komitesi’nden Ramazan Özmutlu moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Sırasıyla Avrasya Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. İsmail Hakkı Ocak, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Eğitim ve Bilim Komitesi Başkanı Tuba Yıldırım, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hülya Kuru Mutlu, Gaziantep Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Necmettin Yazıcı, Avrasya Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Şeyda Duman, Şifa Üniversitesi Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Esin Tuba Tepekule sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Sunumlar sırasında Avrasya Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. İsmail Hakkı Ocak önemli bir bildirimde bulunarak, öğrencilerinden İsa Kuşdoğan’ın Optik Gazete’nin düzenlediği “Kontak Lenslerimi Seviyorum” konulu video yarışmasında üçüncülük ödülünü kazanmasından sonra Avrasya Üniversitesi’nin kendisini burslu öğrenci olarak değerlendirdiğini söyledi. Optik Gazete olarak bu güzel yaklaşımdan ötürü biz de Avrasya Üniversitesi’ni kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

 

Optisyenlik Programı olan üniversitelerin öğrenci sayısı, mesleki derslerin ağırlığı, laboratuar donanımları gibi konularda belirli kriterlerin sağlanmaya çalışılmasının önemi üzerinde durulan bu oturumun ilgi çekici yanı Prof. Dr. Necmettin Yazıcı’nın bilgi verdiği Optik ve Akustik Mühendisliği konusundaki gelişmelerdi.

 

Son oturumun moderatörlüğünü Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Genel Sekreteri Erol Aydoğan yönetti. Bu oturumun ilk bölümünde tüm akademisyenler 2 gün boyunca yapılan sunumlar ve paylaşılan bilgiler doğrultusunda açık platformda görüşlerini paylaştılar ve düzenlenecek olan 3. Şura için tarih, kapsam ve ön hazırlık için önerilerini dile getirdiler.

 

Oturumun devamında Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Başkanı Turgut Vardi mesleğin Sivil Toplum Kuruluşu olarak eğitime yaklaşımlarını ve bu konuda yaptıkları çalışmalarla ilgili bir konuşma yaptı.

 

Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Cumhur Akarsu’nun üniversitelerinin laboratuar koşullarını gösteren fotoğraflarını paylaşmasının ardından Uğur Optik Makina Genel Müdürü Ercan Turgut Optik Sektöründeki Ticari Gelişmeler ve Geleceğe Yönelik Beklentiler konusunda bir sunum yaptı. Üniversitelerin laboratuarlarının kurulması ve geliştirilmesi aşamalarında üniversitelerle çok yakın çalışma fırsatı bulduklarını ve bu süre kapsamında üniversitelerin hızlı bir gelişim içinde olduklarını görmekten sevinç duyduğunu ileten Ercan Turgut, Optik Gazete’nin düzenlediği “Kontak Lenslerimi Seviyorum” video yarışmasının öğrencileri mesleğe ve sektöre yakınlaştıran önemli bir çalışma olduğunu düşündüğünü belirtti.

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği’nin yazılım destek firması Şenyıldız Yazılım adına konuşan Erdal Şenyıldız, optik sektöründe bilişim konusunda en çok karşılaşılan sorunların başında Medula Optik Provizyon İşletim Sistemine bilgi girişinin geldiğini aktararak, üniversitelerin Medula konusunda verdikleri eğitimi kolaylaştırmak için bir simulasyon hazırlığı yapabileceklerini iletti ve bu konuda öğretim görevlilerinin görüşlerini almanın kendileri açısından önemini vurguladı.

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Hukuk Müşavirliği Avukatı Murat Söylemez’in yeni yönetmelik değişiklikleri konusunda bilgi vermesinin ardından Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Saymanı ve Eğitim ve Bilim Komitesi Üyesi Ramazan Özmutlu yaz dönemi staj programı, uygulamaları ve denetimi konusundaki gelişmeleri aktardı.

 

Dilekler ve öneriler bölümünde tüm katılımcıların ortak görüşü Şura'nın 3 gün olması yönündeydi. Yeni açılacak optisyenlik programları konusunda kriterlerin oluşturulması da üzerinde durulan konulardan biriydi. Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nevrihan Gürleyük ise kontak lensin optisyenlik programları kapsamında mutlaka ayrı bir ders olarak işlenmesinin önemi üzerinde durdu ve üçüncü Şura'da görme optiği ve kontak lens konularının özel bir bölüm olarak işlenmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Yüksek katılımla gerçekleştirilen ve zengin bir içeriğe sahip olan II. Üniversiteler Arası Optisyenlik Programı Eğitim Şurası katılımcıların bir sonraki Şura’da görüşmek dileğiyle tamamlandı.

 

Biz de Optik Gazete olarak geleceğin optisyenlerinin yetişmesinde önemli bir platform sağladığına inandığımız Eğitim Şurası’nın basın sponsoru olarak; yoğun bir çalışma programı içinde etkin katılım gösteren akademisyenlere, mükemmel bir organizasyon gerçekleştiren Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği’ne ve Şura’ya emeği geçen ve sponsor olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

 

  

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.