Anneler Gününüz Kutlu Olsun!

Her yıl Mayıs ayının 2’nci Pazar günü, Anneler Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ise 13 Mayıs Pazar günü, anneler günü olarak kutlanıyor.

Anneler Gününüz Kutlu Olsun!
13 Mayıs 2018 Pazar 11:30

Elbette ki annelerimizi yılın 365 günü çok seviyoruz. Sadece anneler gününde, bu sevgimizi daha yoğun ifade ediyoruz.

Anneler Gününün Tarihçesi
Anneler günü geleneğinin, Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün, Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlardı. Antik Romalılar da, ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Yakın Zamanda Anneler Günü Nasıl Kutlanmaya Başlandı?
ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden ve öğretmen olan Anna Jarvis, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve onların anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı.

Anna ise pes etmemiş ve bu durumu, medya ve politikanın önde gelen isimleriyle paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci Pazar günü anneler günü olarak ilan edilmiştir. 

Optik Gazete olarak, tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.