Anayasa Mahkemesi Odalar ve Birlik Hakkında kararını verdi!

5193 sayılı optisyenlik Hakkında Kanunun Anayasa’ nın bazı maddelerine aykırı olduğu kararı verildi.

Anayasa Mahkemesi Odalar ve Birlik Hakkında kararını verdi!
22 Haziran 2021 Salı 09:25

Anayasa Mahkemesi Odalar ve Birlik Hakkında kararını verdi!

Açılan bir dava sonucunda Anayasa Mahkemesi, 5193 sayılı optisyenlik Hakkında Kanunun Anayasa’ nın bazı maddelerine aykırı olduğu kararını verdi.

22/06/2004 tarihli ve 5193 sayılı Optisyenlik hakkında Kanun’ a 28/11/2017 tarihli ve 7061 sayılı Kanun’un 80.maddesiyle eklenen 1. maddenin ve 6/12/2017 tarihli ve 7063 sayılı Kanun’un 7. maddesiyle eklenen geçici 4. maddenin bazı fıkralarına ilişkin başvuruyu değerlendiren Anayasa mahkemesi oy çokluğuyla karar verdi.

Abdullah Aydın tarafından geçen yıl Danıştay 8. Daire mahkemesine açılan dava dilekçesinde itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebi dikkate alınarak, mahkeme davanın Anayasa Mahkemesine gitmesine onay vermişti.

Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu gerekçeli kararı okumak için tıklayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.