Ameliyat Sonrası Hafif Gözlükleri 3 Hafta, Ağır Gözlükleri İse 8 Hafta Sonra Kullanabilirsiniz!

''Ameliyat sonrası hastalarımızda yaklaşık 1 yıl gözlük kullanmamaları gerektiğine yönelik bir düşünce oluyor.''

Ameliyat Sonrası Hafif Gözlükleri 3 Hafta, Ağır Gözlükleri İse 8 Hafta Sonra Kullanabilirsiniz!
07 Ağustos 2015 Cuma 16:48


Rinoplasti Merkezinden Op. Dr. Bülent Koç, “Yaklaşık 10-15 yıl öncesindeki estetik anlayışıyla yapılan burunlar ve bu burunların sonuçlarının hem doğal anlayıştan uzak olması, kullanılan teknik ekipman yetersizliği sonucunda oluşan problemler gittikçe birer şehir efsanesi olmaya başlayarak, ameliyat düşünen hastalarda sonrasına dair endişe ve korku oluşturmaya başladı" dedi.

Op. Dr. Bülent Koç, eskiden ve şuanda yapılan Burun Estetiği ameliyatlarını karşılaştırdı. Op. Dr. Bülent Koç, “Ameliyat sonrası hastalarımızda yaklaşık 1 yıl gözlük kullanmamaları gerektiğine yönelik bir düşünce oluyor. Doku koruyucu ameliyatlar sonrası hafif gözlükleri 3 hafta sonrasında, ağır gözlükleri ise 8 hafta sonra kullanabilirsiniz.” dedi.


1. Özellikle uygulanan gazlı bez tamponları gerçekten sıkıntılıydı ve tamponun burun ameliyatı olacak hastalarda ciddi bir endişe ve korku olmasına neden oldu. Şimdi tamponsuz veya içerisinde hava kanalları bulunan silikon tamponlar bu problemleri çözdü. Fakat endişe kalan bir sorun.


2. Ameliyat sonrası gözler tamamen şişer, morarır ve kapanırdı. Şimdi kullandığımız tekniklerde çoğu hastamız nerdeyse morluk ve şişlik olmadan, çok az şişlikle ameliyatı atlatmakta, yaklaşık 10 gün sonra neredeyse ameliyat olduğu belli olmamakta.

3. Eski estetik anlayışta burun iyice küçültülüyor ve kıkırdak, kemik yapılar çok zayıflatılıyordu. Şimdi doku koruyucu ameliyatlar yapıyoruz. Burnun özellikle nefes alma organı olduğunu unutmadan daha iyi nefes alması sağlanıyor. Burun dokuları çok zayıflatılmadığı içinde ileride burunda düşme, çökme, incelme, kayma gibi problemler yaşanmamaktadır.

4. Eskiden ameliyat sonrası burun yapısını bilemiyordunuz tek tip etrafınızda ki insanların estetik olduğunu çok rahat algılayabileceği burunlar yapılıyordu. Şimdi ameliyat öncesi bilgisayarda yüzle uyumlu burun tasarlaması yapılarak bu burun şekline yakın burunlar yapılabilmektedir.

5. Ameliyat sonrası hastalarımızda yaklaşık 1 yıl gözlük kullanmamaları gerektiğine yönelik bir düşünce oluyor. Doku koruyucu ameliyatlar sonrası hafif gözlükleri 3 hafta sonrasında ağır gözlükleri 8 hafta sonra kullanabilirsiniz.

6. Ameliyat sonrası artık 3 hafta sonrasına tatil planı yapabilir, denize girebilir ve uçak yolculuğu rahatça yapabilirsiniz.


7. Çok ağrılı olarak bilinen burun estetiği ameliyatı modern teknikler ile neredeyse ağrısız bir ameliyat haline gelmiştir.

Kaynak: milliyet.com.tr

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.