Akıllı Kontak Lens Üretiminde Çığır Açacak

Ortaya çıkan bilgilere göre ünlü teknoloji devi giyilebilir teknoloji pazarında bunlarla sınırlı kalmayacak. Şirket, akıllı kontak lenslerin üretimini de büyük oranda gerçekleştirecek.

Akıllı Kontak Lens Üretiminde Çığır Açacak
26 Eylül 2023 Salı 10:55

Akıllı kontak lens üretiminde çığır açacak!

Samsung, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Şirket, akıllı telefonların dışında birçok farklı alanlarda faaliyet gösteriyor ve ürün çeşitliliği sayesinde dünya genelinde iyi satış rakamlarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

Şirket giyilebilir teknoloji ürünlerini üreten firmaların başında geliyor. Sanal gerçeklik gözlükleri ve akıllı saatlerin dışında ürettiği aksesuarlarla şirket çok seviliyor. Ortaya çıkan bilgilere göre ünlü teknoloji devi giyilebilir teknoloji pazarında bunlarla sınırlı kalmayacak, akıllı kontak lenslerin üretimini de büyük oranda gerçekleştirecek.

Akıllı kontak lens üretiminde pazar lideri olabilir!

Akıllı kontak lensler, gelecekte çok daha yaygın olarak bizlerin karşısına çıkacak. Lensleri akıllı hale getiren bu teknoloji sayesinde birçok insanın gözlük derdi kalmayacak ve lenslerle birlikte oluşturulan sanal dünyalara (metaverse) rahatlıkla gidilebilecek. Bu sayede kullanıcılar hem görme ihtiyaçlarını hem de sanal gerçeklik gözlüğü ihtiyaçlarını sadece bir lens ile karşılayabilecek.

Metaverse kavramının yaygınlaşmasından sonra akıllı kontak lenslerin de popülerliğinde artışlar meydana geldi. Ortaya çıkan raporlara göre bu popülerlik her geçen yıl biraz daha artacak. Şirket, ilk üretimini 2016 yılında gerçekleştirdi ve iki yıl önce Gear Blink adında bir şirket için marka başvurularında bulundu.

Bunlara ek olarak Samsung, uzun yıllardır optik konularında çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar neticesinde şirketin bu alanda büyük bir bilgi birikimi bulunuyor. Belki de şirket, her ne kadar kimse bilmese de akıllı kontak lens pazarı için geçtiğimiz yıllarda büyük bir yatırım yapmış olabilir.

Şu an da bu teknolojinin ne zaman seri üretime geçeceği bilinmiyor. Ancak yayınlanan raporlar akıllı kontak lens teknolojinin bizlere çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Sizce de akıllı kontak lensler insanların hayatını kolaylaştırır mı?

Kaynak :www.shiftdelete.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.