Acıbadem Üniversitesi Kapılarını Optisyenlik Öğrencilerine Açıyor!

Her şey görme ile başlar...

Acıbadem Üniversitesi Kapılarını Optisyenlik Öğrencilerine Açıyor!
04 Temmuz 2015 Cumartesi 12:37


Her şey görme ile başlar...


 

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik programı nitelikli öğretim kadrosu ve her türlü ihtiyaca cevap verecek teknolojiyle donatılmış laboratuarı ile kapılarını optisyenlik öğrencilerine açıyor.


2015-2016 öğretim yılında eğitime başlayacak optisyenlik programı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde ve gelişmiş ülkelerin tamamının anayasasında yer verdiği ve temel hak olarak gördüğü sağlıklı yaşam hakkın önemi. 5193 Sayılı Optisyenlik Hakkındaki Kanunun birinci maddesinde "fertlerin ve toplumun sağlığını koruma" görevi verdiği Optisyenlik mesleğinin öneminin bilincinde bir program hazırlayarak öğrencilerine eğitim vermeye hazırdır.

Programımız, mezun olacak öğrencilerimizin iş garantisini sağlamak amacı ile nitelikli, çevreye saygılı, bilgi birikimi en üst düzeyde ve etik değerleri dikkate alan bir eğitim süreci gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra sahadaki sorun ve sıkıntılardan öğrencilerimizin etkilenmemesi için Mesleki Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapacak ve istihdam alanlarını genişletmek için sanayici ve dağıtım kanalları ile de ortak çalışma içinde olacaktır.

Sağlık alanında, ara eleman olarak değil uygulayıcı olarak yetişen optisyenlerin temel tıp eğitiminin önemli parçalarından olan anatomi, fizyoloji, refraktif muayene teknikleri ve cihazlar üzerinde de eğitim alacaklardır. Böylelikle hastane ve polikliniklerde de oftalmologlara yardımcı sağlık elemanı olarak işlerinde büyük bir katkı sağlayacaklarından bu alanda da eğitimleri yönlendirilerek yeni istihdam olanaklarının kapısını aralayacaktır.

Her şey görme ile başlar. İnsanların bilgilerinin %80'ninden fazlasını görerek öğrendikleri düşünüldüğünde, Optisyenlik mesleğinin ruh ve beden sağlığı yüksek bir topluma katkısının bilinci ile en iyi eğitimi vermeye hazırız.


 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.