83 yaşında yüzde 90 görme engeliyle hukuk okudu!

Mustafa Genç, bundan 58 yıl önce bırakmak zorunda kaldığı Ankara Hukuk Fakültesi’ne geri döndü ve içinde ukte kalan eğitimini yüzde 90 görme engeline rağmen  83 yaşında tamamladı.

83 yaşında yüzde 90 görme engeliyle hukuk okudu!
12 Eylül 2014 Cuma 09:38

 

Söke'nin Çeltikçi mahallesinde ikamet eden 83 yaşındaki Mustafa Genç, yaşı ve yüzde 90 görme engeline rağmen gençlere örnek olmak amacıyla emekli olduktan sonra yeniden öğrenci olup hukuk fakültesini bitirdi.

Emekli öğretmen Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdığını, ailevi nedenlerden dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldığını belirtti.

1998 yılında öğrenci affıyla fakülteye kaydını yenilediğini anlattan Genç, görme engelli olmasına rağmen o tarihten bu yana sabır ve azimle eğitimini sürdürerek mezun olmayı başardığını ifade etti.

Genç, 21 Eylül'de Ankara Üniversitesi'nde düzenlenecek törenle diplomasını alacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ortaokuldan sonra 3 yıl Diyarbakır Öğretmen Okulu'nda yatılı olarak okudum. 1952'de mezun oldum ve öğretmenlik yapmaya başladım. Bu süreçte hayalimdeki üniversiteyi bitirebilmek için Aydın Lisesi'nde 4 yıl dışarıdan eğitim alarak lise mezunu oldum ve 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdım. Ancak ailevi nedenlerden dolayı tamamlayamadım. 1979 yılında emekli olduktan sonra öğrenci affıyla birlikte 1998 yılında yeniden fakülteye kaydımı yaptırdım ve o tarihten beri eğitimim devam ediyor. Son olarak 26 Ağustos 2014 tarihinde Ceza Muhakemesi Usulü dersini de vererek fakültemden mezun oldum. İlk kaydımı yaptırdığım tarihten 58 yıl sonra mezun olduğum için çok mutluyum. Okumayı çok seviyorum. Okumak Allah'ın insanlara ilk emridir ve okumanın yaşı yoktur."

Avukatlık stajı yapmayı hedefliyor
Bundan sonraki hedefinin avukatlık stajını yapıp daha sonra da sınavlara girerek mesleği sürdürmek olduğunu ifade eden Genç, yaşı ve engeline rağmen bunun için gayret edeceğini belirtti.

Evli ve 4 çocuk sahibi Genç, çevresinin okuma ısrarı nedeniyle kendisine kimi zaman tepki de gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
"Çevremdekiler bana, 'Yaşın ilerledi. Okuyup mezun olmaya ömrün yetmez. Sen üniversiteyi asla bitiremezsin. Hem okuyup da ne olacaksın' dediler. Ama ben üniversiteyi bitirmeye kararlı olduğumu, tamamlayıp avukat olacağımı söyledim. Bunu da başardım. Gençlerimiz şunu kesinlikle unutmasın. Bir insan sabır ve azimle okursa, başaramayacağı şey yoktur. Başarının anahtarı azim ve sabırdır. 83 yaşında ve yüzde 90 görme engelli olmama rağmen bunu başardım. Sağlıklı olanlar bunu daha kolay bir şekilde başarabilir."


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.