52 Günlük Necati Bebek Kör Olmaktan Kurtuldu!

Özlem-Aziz Kaymaz çiftinin bebekleri Necati, 2 gözü de göremeyecek kadar kataraktlı doğdu. Adana'da ameliyat edilen minik bebek, kör olmaktan kurtuldu.

52 Günlük Necati Bebek Kör Olmaktan Kurtuldu!
27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:58


Adana’da 2 gözü de göremeyecek kadar kataraktlı doğan Necati Erdem, 52 günlükken ameliyat oldu, kör olmaktan kurtuldu.


NESNELERİ GÖZÜYLE TAKİP ETMEYİNCE ŞÜPHELENDİLER...

Antalya’da yaşayan Özlem- Aziz Kaymaz çifti yeni doğan bebekleri Necati Erdem'in hareket halindeki nesneleri gözleriyle takip etmemesinden şüphelenince hastaneye başvurdu. Yapılan muayenede 2 gözünde de hiç görmeyecek şekilde ağır katarakt tespit edilen Necati bebek,52 günlükken Adana’da Dr. Metin Mürşitoğlu tarafından ameliyat edildi.



2-3 YAŞINDA İKİNCİ AMELİYATI OLACAK!

Bebeklerdeki katarakta erken teşhisin önemli olduğunu belirten Metin Mürşitoğlu, küçük Necati Erdem'in ilk ameliyatla tedavisine başlandığını söyledi. Mürşitoğlu, "Erdem bebeğin iki gözünü birden ameliyat ederek kataraktları temizledik. İnşallah 2-3 yaşında ikinci ameliyatla gözün içerisine mercek yerleştirmemiz söz konusu olacak. Ayrıca, görme için gözden beyne ileti gitmesi gerekiyor. Bu olmadığı zaman gözde mutlak tembellik olacaktır. O nedenle çok kısa sürede ameliyat olunması çok önemli." dedi.



Kaynak: haberler.com

 

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.