5 ülkeye gözlük ihracatı

Elazığ'dan 5 ülkeye gözlük ihracatı...

5 ülkeye gözlük ihracatı
08 Mayıs 2014 Perşembe 10:34

Kentte faaliyet gösteren Kutlu Optik Kosova, Ukrayna, Bulgaristan, İran ve İtalya'ya güneş gözlüğü ve optik gözlük ihraç ediyor.

 

Firmanın sahibi Mehmet Kutlu: "Daha önce imrenerek baktığımız çerçeveler, şu anda elimizde üretilmektedir. Bu da bizim açımızdan büyük bir başarı" 

 

Firmanın sahibi Mehmet Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1978 yılında baba mesleği olarak girdikleri optik sektöründe 1995 yılına kadar perakende şekilde gözlük satışı yaptıklarını söyledi. 

 

Kutlu, 1995 yılında ithalata başladıklarını, farklı ülkelerden ithal ettikleri optik çerçeveler ve güneş gözlüklerini yurt içinde satışa sunduklarını belirterek, 2003 yılında ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla gözlük üretimine geçtiklerini dile getirdi. 

Kent merkezinde 500 metrekarelik iş yerinde başladıkları üretim faaliyetini şu anda Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin 600 metrekaresi kapalı olmak üzere 8 bin 500 metrekare alanda, 80 personelle sürdürdüklerini kaydeden Kutlu, "Aylık 30 bin civarında çerçeve üretiyoruz. Yazın güneş gözlüğü, kışın da optik çerçeve üretiyoruz" dedi.

Türkiye'de ithal edilen güneş gözlüklerinin büyük bölümünün Çin'den getirildiğini belirten Kutlu, Çin'i İtalya, Tayvan, Fransa ve Almanya'nın takip ettiğini ifade ederek, Türk insanında ithal güneş gözlüğü ve optik çerçeve özentisi olduğunu dile getirdi.

Ürünlerinin Edirne'den Kars'a birçok şehirde satıldığını aktaran Kutlu, "Antalya, İzmir gibi, moda ve turistik faaliyetlerde ileri düzeyde olan illerde ürünlerimiz satılmaktadır. Yurt dışında da Kosova, Ukrayna, Bulgaristan, İran, İtalya gibi ülkelere ürün göndermekteyiz" diye konuştu.

 

 İtalya'nın gözlük çerçevesi üretiminde söz sahibi olduğunu vurgulayan Kutlu, "İtalya'ya kadar satışlarımız olmaktadır. Daha önce imrenerek baktığımız çerçeveler, şu anda elimizde üretilmektedir. Bu da bizim açımızdan büyük bir başarı" dedi.

 

Bir tel 85 işlemden geçiyor

 

Gözlük üretiminin aşamaları hakkında bilgi veren Kutlu, şunları kaydetti:

 

"Bir tel, tam 85 işlemden geçtikten sonra gözlük çerçevesine dönüşüyor. Her aşamada 2-3 personelle çalışıyorsunuz. Gözlük çerçevesinin oluşmasındaki en büyük materyal, insan emeği, göz nurudur. Kullanıcılar 'bu küçük bir tel, niye bu kadar pahalı' diye bir fikre kapılabilir ama göründüğü gibi değil. Gözlük çerçevesi, birçok işlemden geçtikten sonra ortaya çıkan bir üründür.

 

Kaynak : diyadinnet.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.