5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun

Savunma hakkının temsilcisi Avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar günü kutlu olsun

5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun
05 Nisan 2019 Cuma 15:34

Av.Suat Şimşek

Avukatlar Günü

Cumhuriyet’in ilanından sonra 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir’de “Türk Avukatlar Birliği” toplantısında katılım gösteren baro başkanları ve temsilcileri ile tüm baroların aynı çatı altında toplama düşüncesini ortaya konulmuştur.Bunun için çeşitli gazetelerde öneriler sunulmuştur.
 
Yaklaşık 24 yıl sonra 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan 2 günlük toplantı sonunda “Barolar Birliği ‘ nin” kuruluş çalışmalarına başlamışlardır.Yapılan araştırmalar sonucu ilk olarak İstanbul Barosu’nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu gün ile aynı güne denk geldiği ortaya çıkmıştır.

 Bunlarla beraber yapılan görüşmeler sonucunda tesadüf eden tarihler öneri olarak sunularak 5 Nisan ” Avukatlar Günü ” olarak kabul görmüştür.

Biz de Optik Gazete olarak adaletin yılmaz savunucuları avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyor, haklarımızı savunmak adına gösterdikleri üstün özveri için başta optik sektörüne katkılarından dolayı Avukatımız Sn. Suat Şimşek olmak üzere tüm avukatlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.