2018’in Güneş Gözlüğü Trendi: Çekik Modeller

Gaye Optik ve Saat Mağaza Müdürü Hatice Fazlı, yaz aylarında 7’den 70’e herkesin en çok kullandığı aksesuarlardan biri olan güneş gözlüklerinde 2018 trendlerinin neler olduğunu anlattı. Fazlı; “Bu sene özellikle biraz daha çekik gözlükler moda” dedi.

2018’in Güneş Gözlüğü Trendi: Çekik Modeller
28 Haziran 2018 Perşembe 13:09

Yaz aylarında en çok kullanılan aksesuarlardan biri de güneş gözlükleridir. Gaye Optik ve Saat Mağaza Müdürü Hatice Fazlı, 2018 yılı güneş gözlüğü trendlerini aktardı. Fazlı; “Bu sene özellikle biraz daha çekik gözlükler moda. Geçen senelere göre biraz daha küçük çerçeveli gözlükler daha çok tercih ediliyor. Spor modeller ve aynalı camlar sık kullanılmakta. Yuvarlak gözlükler hala talep görmektedir. Altıgen modellere de ilgi oldukça yoğun” dedi.

 “Önceliğiniz Rahatlık Olsun”

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken noktaları da aktaran Fazlı; “Gözlük alırken önceliğiniz rahatlık olsun. Modayı tercih etmek önemli. Ancak her yüze her gözlük oturmaz. Yüzünüze oturan, rahat gözlükler tercih etmelisiniz. Aldığınız gözlük çok şık olabilir ancak 1 saat sonra gözünüz ağrımaya ve burun kenarlarınızı sıkmaya başlayabiliyor. Yüzünüze yapışarak sizi rahatsız edebiliyor. Sıcakla terlediğiniz zaman buhar yapabiliyor. Bunlar da konforunuzu bozuyor. Sadece modayı değil, rahatlığınızı da önemsemeniz gerekiyor” diye konuştu.

 “Uzun Vadede Gözlerinize Ciddi Zararlar Veriyor”

Çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulan güneş gözlükleri ile ilgili de uyarılarda bulunan Fazlı şunları söyledi: “ 15-20 TL’lik gözlükler daha çok kozmetik amaçlı satış yapan mağazalarda bulunmaktadır. Bunlar hiçbir şekilde sağlık anlamında takabileceğiniz gözlükler değildir. Ultraviyole korumalı ya da polarize gibi yalancı söylem olarak onlarda var. Bunlar sahte gözlüklerdir. Görüntü olarak takmak için alınıyor. Sağlık açısından uzun vadede gözlerinize ciddi zararlar veriyor. Güneş ışınlarından gözlerinizi koruyan aynı zamanda da hoş görünmenizi sağlayan gözlükleri bu tür fiyatlara bulmanız mümkün değil.”

Yüz Şeklinize Göre Güneş Gözlüğü Önerileri

Peki, yüz şeklinize göre hangi modelleri tercih etmelisiniz? Bu soruyu yanıtlayan Fazlı; “Kare, köşeli ve sert hatlı bir yüze ekstradan köşeli ve sert bir gözlük taktığınızda ifade çok kötü oluyor. Kare bir yüze daha oval, yuvarlak tarzda gözlükler tercih edilmeli. Yuvarlak ve oval yüz hatlarına sahipseniz daha köşeli modelleri tercih edebilirsiniz. Kalp suratlarda ise açık renkli ve ince çerçeveli gözlükler daha uygun olacaktır. İfadeyi olabildiğince doğal ve hoş hale getirecek gözlükleri tercih etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Denizli Gazetesi Pınar Çankaya- Doğan Akşit
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.