Gözde Hatıralar "Seray İnce"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Seray İnce" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Seray İnce"
06 Şubat 2017 Pazartesi 10:05

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Seray İnce" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Günlerden bir gün 55 – 60 yaşlarında bir teyze mağazadan içeri girdi. Çerçevesi kırılmış, camlarını başka bir çerçeveye taktırmak istediğini  söyledi ,ben çerçeveyi alıyım dedim ,kırık çerçevesini bana vermek için hızlı el hareketleriyle 3-4 cebine baktı ve nihayet buldu, camlarını aldım ve teyze bir  çerçeve beğendi. Evinin uzak olduğunu hemen almak istediğini söyledi, tabi teyze dedim otur sen birazda yaşlı yormayayım  dedim. Bende yapmak için atölyeye geçtim, bu arada mağazada tekim, atölyede aynalı cam olduğu için içerisini görebiliyorum.  Teyze beni bekliyor, arada atölyeden bakıyorum anlam veremediğim telaşlı panik bir hali var gibi, kalktı, geri oturdu, standa geçti güneş gözlüğü denedi , yanıma kapıya kadar geldi ,teyzecim otur yorulma geliyorum dedim.  Tabi jet hızıyla yapıyor bu hareketleri teyze.Ben tabi yapma telaşındayım teyzemi bekletmeyeyim…
       Masanın üzerinde başka bir müşterinin seçtiği şablonlu çerçeve, reçetesinin üzerinde duruyor.  Adetten midir bilmem ama masanın önüne oturan mutlaka oradaki çerçeveyi dener, hatta iyide gördüğünü söyler, teyzede bu geleneği bozmayıp çerçeveyi  deniyor, ben bir şey alıp denediğini görüyorum fakat bırakır diye düşünüyorum önemsemiyorum. Daha sonra içeriye girip, teyzeye gözlüğü teslim ettim , ücretini de ödedi  ve gitti. Allah bereket versin dedim, teyze sessiz… J duymadı herhalde dedim
            Ben 15-20 dk sonra masanın üzerindeki çerçevenin bilgilerini firmaya vermek için çerçeveyi arıyorum ,çerçeve  yok ,yer yarıldı içine girdi misali… Herhalde yanlışlıkla geri çekmeceye koydum sanıyorum, arıyorum tarıyorum yok, teyze aklıma bile gelmiyor.  Sonra güneş standındaki boşluk gözüme ilişiyor, biri eksik  aaa diyorum, hayır ya  teyze yapmaz yaşlı felan. Hemen kamera görüntülerini izliyorum, teyze masanın üzerinde duran çerçeveyi takıp  karşıya bakıyor görüntü net gelmiş olmalı ki yazılı şablonlu çerçeveyi hop cebe atıyor, sonra erkek standından güneş gözlüğünü deniyor  onu geri yerine takıyor ,fakat geri yerine geçerken denediğinin yanındakini alıp onuda diğer cebine atıyor.  Görüntüleri  2 televizyonun ihbar hattına attım fakat henüz yayınlanmadı  L
         Sonuç, polis görüntüleri inceledi, bilinen siması olmadığını, muhtemelen hasta olabileceğini söyledi ailesi fark ederse geri getirebilir dendi.  Aslında henüz bir sonuç çıkmadı, teyzem mağazayı soymuş ben  şok  :)


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.