Gözde Hatıralar "Rukiye Akosman"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Rukiye Akosman" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Rukiye Akosman"
26 Ocak 2017 Perşembe 16:43

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Rukiye Akosman" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

 Günlerden Salı sabahıydı, genç bir beyefendi güneş gözlüğü alma bahanesiyle gelmişti dükkanımıza.. Kendisine yardımcı oldum ama alelacele seçtiği bir modeli almak istediğini söyledi. Bu durum beni çok şaşırttı tabi… Kimse alışverişinin 5. dakikasın da iyice bakmadan pahalı bir güneş gözlüğü almıyordu!  Aklıma başka bir durum da gelmedi açıkçası. Olayın üzerinden bir hafta geçti ve genç tekrar geldi. Arkadaşları gözlüğünü beğenmemiş ( güya ) ve değişimini rica etti. Ben de vicdanen rahatsız olup, güneş gözlüğünü istediği başka bir modelle değiştirdim. Hatta daha pahalı olduğu için üzerine bir miktar daha ödeme yaptı! Nereden bilebilirdim ki farklı bir niyeti olduğunu… Meğerse beni tanıyan birileri tarafından gönderilmiş bir görücüymüş kendileri, beğenirse görüşecek, beğenmezse de benim bu olaydan haberim olmayacakmış. Pazardan karpuz seçiyor sanki! Güneş gözlüğünü değiştirdikten birkaç gün sonra bu kişinin benimle görüşmek istediğini, düşüncelerinde de ciddi olduğu haberini aldım. Bu olay benim tasvip etmediğim bir durum olduğu için görüşmeyi reddettim. Bir hafta sonra genç tekrar geldi ve gözlüğün köprüsünde yamukluk olduğunu iddia edip gözlüğü geri verip parasını almak istediğini söyledi. Gencin bu yaklaşımı bizi çok rahatsız etti. Gencin asıl niyetini bildiğimiz için temkinli davranarak gözlüğü firmaya incelemeye gönderip,  gözlükte herhangi bir sorunun olmadığını yazılı bir raporla kendisine izah ettik. Sürekli söyledi bir cümle vardı gencin; Ben hayatımda bir güneş gözlüğüne bu kadar para vermedim.  Evet, bu gencin niyeti faklı olduğu için istediği şeyi elde edemediğinden, bizi tüketici hakem heyetine şikayet etti. 8 yıllık meslek hayatım da böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım. Görüşmeyi kabul etseydim gözlüğü geri vermeyecek, bize de bu kadar sıkıntı yaşatmayacaktı!  Bu olaylar her ne kadar can sıkıcı olsa da, gencin vesilesiyle trajikomik bir hatıra olarak, gözde hatıralar yarışması ile hafızalara kazındı. Teşekkürler…


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.