Sahte lens kör edebilir!

İnternetten satılan lensler sahte çıkabilir ve kör edebilir..

Sahte lens kör edebilir!
23 Ağustos 2014 Cumartesi 06:40

GÖZÜNÜZÜ GÖZDEN ÇIKARMAYIN.

 

 

Yapılan araştırmalara göre 2012 yılında internetten

200.000 (ikiyüzbin) kutu sahte lens satılmıştır.

 

Sahte lens kör edebilir

 

 

 

NTV ' de yayımlanan haberde, yasak olmasına rağmen İnternette kontrolsüz bir şekilde bir çok sitede satışı devam eden ve çoğunlukla sahte olduğundan şüphelenilen kontakt lensler konusunda tüketici bir kez daha ciddi anlamda uyarıldı.

 

Doktor kontrolünden geçmeden lens kullanımı körlüğe bile neden olabilir. Uzmanlar özellikle internet üzerinden satılan lenslerin sahte olabileceği ve kör edebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Haber videosunun yazılı metnini aşağıda okuyabilirsiniz...

 

Haber videosu yazılı metni

 

Doktor kontrolünden geçmeden gelişi güzel lens kullanımı körlüğe bile neden olabilir. Uzmanlar özellikle internet üzerinden satılan lensler konusunda uyarıyor...

" İnternet üzerinden satın alınan lensler kör edebilir" uyarıyı Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç kurumu yaptı. Kurum internet üzerinden satış yapan şirketler hakkında gelen şikayetler üzerine uyarıda bulundu

 

"Doktor tavsiyesi olmadan renkli lens bile almayın" dedi.

 

Op. Dr. İrfan Kayurtar göz hastalıkları uzmanı : "Ana sorun doktor muayenesi olmadan yani göz doktorunun muayenesine girmeden gelişi güzel alınan ve her yıl devamlı aynı kontakt lenslerin numarasını devam ettirerek internet sitelerinden veya yetkisi olmayan başka yerlerden lenslerin alınıp kullanılması. Kontakt lensleri hastalarımız göz muayenesi olduktan ve doktorun kendilerine verdiği kontakt lens reçetesi ile optisyenlik müesseselerinden alabilirler."

 

Kullanıcı :"Eczaneden alıyorum, medikal bir ürün olduğu için daha güvenlidir."

 

"hep gidip optikçiden kendim aldım"

 

Kurallara uygun üretilmeyen lensler tedavisi mümkün olmayan sorunlar yaratabilir.

 

Op. Dr. İrfan Kayurtar göz hastalıkları uzmanı : "Kontakt lenslerin temel özelliklerinden biride kontakt lensin iç eğim yüzeyidir. Bu iç eğim yüzeyinin hastanın gözünün kornea tabakasının eğimine uygun olması paralel olması gereklidir. Bu durumda da enfeksiyonlar ve gözün kornea dokusunun nefes alamamasına bağlı olarak bir takım rahatsızlıklar meydana gelebilir.

 

Kullanıcı : "olabilir kullanıma göre değişebiliyor herkesin gözüne uygun olmuyor, bazen batma yapabiliyor başka şeyler olabiliyor, göze uygun olması gerekiyor, göz doktorunun vermesi gerekiyor"

 

 

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kaynak göstermeden kopyalamayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.