Hayatını Aydınlatacak ‘’Kahramanını" Bekliyor!

Gözlerini kaybetmemesi için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor..

Hayatını Aydınlatacak ‘’Kahramanını" Bekliyor!
26 Haziran 2015 Cuma 13:58

Antalya'da iki gözünde de katarakt bulunan 3,5 yaşındaki Sedat Tümkaya, geçirdiği ameliyatlara rağmen sol gözünde oluşan ve sürekli yenileyen lekeler nedeniyle her geçen gün daha az görüyor - Sağ gözünü de göz tansiyonu nedeniyle birkaç ay içerisinde tüp takılmaması halinde tamamen kaybetme riski bulunan minik Sedat, ameliyat masraflarını karşılayacak ve yavaş yavaş kararan hayatını aydınlatacak "kahramanını" bekliyor - Anne Nahide Tümkaya: - "İstanbul'da özel bir göz merkezi ameliyatı yapabiliyor. Ameliyat için 17 bin lira isteniyor. Bir miktarı sosyal medyada açtığımız kampanya ile temin edildi. Süremiz her geçen gün azalıyor. Gözüne tüp takılmazsa oğlum göremeyecek"

Antalya'da iki gözünde de katarakt ile dünyaya gelen 3,5 yaşındaki Sedat Tümkaya, gözlerini kaybetmemesi için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Antalya'da bir otelde işçi olarak çalışan Emin Fasih (35) ve Nahide Tümkaya (32) çiftinin tek çocuğu Sedat'ın iki gözünde de doğuştan katarakt bulunduğu tespit edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören minik Sedat, kısa ömründe 60'a yakın ameliyat geçirdi. 2 yaşına ulaştığında sol gözüne mercek takılan küçük çocuk, ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Sedat'ın sağ gözünde göz tansiyonu, sol gözünde de leke bulunduğu anlaşıldı.

Doktorlar Sedat'ın sağ gözüne tüp takılması gerektiğini, aksi takdirde görme işlevini tamamen yitirebileceğini bildirdi.

Burada tüpün bulunmaması nedeniyle aile, İzmir ve Manisa'daki hastanelere gittikten sonra İstanbul 'daki özel bir göz merkezine başvurdu. Bu merkezde yapılan tetkiklerde sol gözdeki lekenin temizlenmesi, sağ göze de tüp takılması gerektiği belirtildi. Özel merkezde iki ameliyat için istenen parayı aileyi karşılayamadı. 

Sosyal medyada kampanya başlatıldı!

Çocuklarının iki gözünün de görme işlevini kaybetme ihtimali bulunan aile, ameliyat masrafları için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.

Kampanyadan haberdar olan Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, küçük Sedat'ın sol gözünün ameliyat masraflarını karşıladı. İrtegün'ün yardımıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından küçük Sedat'ın gözündeki leke temizlendi.

Sedat Tümkaya, geçirdiği ameliyatlara rağmen sol gözünde oluşan ve sürekli yenileyen lekeler nedeniyle her geçen gün daha az görüyor.

Sağ gözünü de göz tansiyonu nedeniyle birkaç ay içerisinde tüp takılmaması halinde tamamen kaybetme riski bulunan minik Sedat, ameliyat masraflarını karşılayacak ve yavaş yavaş kararan hayatını aydınlatacak "kahramanını" bekliyor.

Güneşli günlerde dışarıya çıkamıyor...

Anne Nahide Tümkaya, AA muhabirine, sosyal medyadaki kampanyaya bazı hayırseverlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Oğlunun sürekli bakıma muhtaç olduğunu belirten Tümkaya, bu nedenle kendisinin çalışamadığını ifade etti.

Hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getiren Tümkaya, "İstanbul'da özel bir göz merkezi ameliyatı yapabiliyor. Ameliyat için 17 bin lira isteniyor. Bir miktarı sosyal medyada açtığımız kampanya ile temin edildi. Süremiz her geçen gün azalıyor. Gözüne tüp takılmazsa oğlum göremeyecek. Onun neşe dolu bakışlarının kaybolmasını istemiyorum" diye konuştu.

Oğlunun gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle güneş hassasiyeti de bulunduğunu belirten Tümkaya, bu nedenle oğlunu güneşli günlerde dışarıya çıkarmadıklarını anlattı.

 Çocuğunu güneşin battığı saatlerde parka çıkarttığını anlatan Tümkaya, "Oğlumun sol gözündeki leke, ameliyatın ardından maalesef yeniledi. Oğlum koşarken iyi göremediği için sürekli bir yerlere çarpıp düşüyor. Hayatımız hastanelerde geçti. Sıkıntılarımızı artık geride bırakıp mutlu bir hayat yaşamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: radikal.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.