Ahhhh Optisyen Meslektaşlarım Ahhhhh !

Optisyenlere ilanı aşkta bulunanlar var mı ?

Ahhhh Optisyen Meslektaşlarım Ahhhhh !
26 Haziran 2015 Cuma 16:21

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözlükçü Sayın Ramazan ÖZMUTLU'nun optisyenlerin kamuda istihdamı ile ilgili görüşlerini yansıttığı yazısını, değerli okuyucularımıza sunarız.

 3958 sayılı yasa yürürlükte iken 1992 yılında ilk optisyenlik programları açıldı. 1994 de de ilk optisyenlerimiz mezun oldu, oldu ama maalesef iş hayatında aramıza katılamadılar, çünkü 3958 sayılı yasada düzenleme yapılmamıştı. On yıl sonra optisyenlerin oluşturduğu kamuoyu ve hareket ile 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun'un oluşturulması için ilk meşaleler yakıldı. Şimdi Ramazan bey bunları neden anlatıyor, 3958 mi kaldı artık diyeceksiniz ?

Geçtiğimiz günlerde bazı internet siteleri başta olmak üzere sosyal medyada da yer alan çağrılar oldu, " 33 dernek nerede, optisyenlerin kamuda istihdamı için destek zamanı vb" mealde açıklamar yapıldı, bir süre sonra yine aynı sitede Tüm Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği optisyenlere destek olacağını açıkladı.

Yazıma başlamadan önce 2003-2004 de başlatılan sürece dikkat çekmiştim, o zamanlarda mezun olan optisyenler başta Amasya merkezli " Amasya Optisyenler Derneği " isminde dernek kurdular, bugün aramızda hala yönetici olanlar buna şahitlik edecektir. 5193 sayılı yasanın hazırlıkları da, bugün destek taahhüdü veren zatı muhterem o günlerde optisyenlerin haklı mücadelelerinde toplantı salonları dışına atarken, bugün destek olacağını düşünemedi herhalde! O gün, o yeni mezun genç ve idealist optisyenleri toplantı salonlarından dışarı atanlar bugünlerde optisyen aşkı nereden çıktı acaba ?

Son iki yılda hızla açılan programların, açılması için çalışma yürüten eski yöneticiler, bu gün neredeler ? Kimlerin temsilciliğini yapıyorlar? Bu gün bu genç optisyenlerimizin hakkını nasıl ödeyecekler ? Bunun hesabını nasıl verecekler ? Açılması için çalışma yürüten sabık başkanın değerli mevkidaşları o gün neyin peşindeydiler ? Ne gibi bir çalışma yaptılar ? yoksa sadece lak laka peşindemiydiler ? Bu soruları çoğaltabiliriz, bu gün bu sorulara cevap verecek sabık veya bugün başkanlık yapan ve sözüm ona optisyenlerin istihdamı için destek olan, optisyenlere ilanı aşkta bulunanlar var mı ?

Değerli meslektaşlarım,

Optisyenlerin istihdamı için iki yıl önceden başlayan çalışmalar ile gerek kamu, gerekse özel sektör olmak üzere girişimlerimiz oldu. Tıbbi Cihaz Satış Merkezlerinde optisyen istihdamı 29001 sayılı yönetmelikte yer aldı. Kamuda istihdam ile ilgili çalışmamızda geçen dönem ve halen yöneticiliğini yaptığım STK tarafından yürütülmektedir. Çalışmalara hız vermek ve süreç yakından takip edilebilmesi için yine Derneğimiz tarafından oluşturulan " TOOMD Optisyenlerin İstihdam Komisyonu" çok yakında ilk toplantısını gerçekleştirecek ve acil eylem planı ile kısa vadeli çalışma programı hazırlayacaktır. Başta şahsım olmak üzere TOOMD değerli yöneticileri ilk günden itibaren siz değerli optisyen meslektaşlarımızın sürdürülebilir sağlık hizmeti ile planlanan insan kaynakları için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.


Unutmayın !

Herkes dilinden, makamından, canından, şanından, şöhretinden, ilminden, elinden geldiği kadar bu meslek için çalışmıyorsa, elbet bir gün hesap sorarlar.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hayırlı günler......

 

Ramazan ÖZMUTLU
Gözlükçü



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.