Zeyilname-3

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanığı'ndan

Zeyilname-3
22 Ocak 2014 Çarşamba 00:00

 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

DUYURU


ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ DİKKATİNE

2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesinde yapılan değişikliklere ilişkin hazırlanan ZEYİLNAME-3 duyuru ekinde yer almaktadır.

Kurumumuz ile sözleşmesi bulunan özel sağlık hizmeti sunucularının, 15 (onbeş) iş günü içinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine müracaat ederek ZEYİLNAME-3'ü imzalamaları ve 15. (onbeşinci) işgününün bitimini izleyen ilk iş gününden başlayacak 30 (otuz) gün içerisinde de tavan dahilinde belirledikleri ilave ücretleri Kuruma bildirmeleri gerekmekte olup, aksi halde sözleşmenin (12.1) numaralı maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Önemle duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

ZEYİLNAME-3

2012 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ

SUNUCULARINDAN SAĞLIK HİZMETİ SATIN ALIM SÖZLEŞMESİ

2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesinin (7.3) numaralı maddesinin başlığı, "İlave Ücret Uyarısı ve Kuruma Bildirim" şeklinde değiştirilmiş ve halen sözleşmede yer alan, "SHS, ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerini ve alınacak ilave ücret oranını gösterir EK-4'e uygun olarak oluşturulacak bir levhayı hasta tarafından görülebilecek şekilde ilave ücretin tahsil edildiği yerlere asmak zorundadır. SHS'nin sadece ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerinde faaliyet göstermesi halinde, ilave ücret alınmadığını 50*50 cm'den küçük olmamak kaydıyla asacağı bir tabela ile duyurması zorunludur." hükmü de (7.3.1) madde numarasıyla yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca;

Sözleşmeye (7.3.1) numaralı maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"7.3.2. SHS, tavan dahilinde belirlediği ilave ücretleri, Kurumca ilave ücret tavan oranının duyurulmasını ve/veya Kurumca ödenecek sağlık hizmeti bedellerinin yayımlanmasını takiben 30 (otuz) gün içinde; alınacak ilave ücretlere ilişkin değişiklikleri ise 10 (on) iş günü öncesinde sözleşme kapsamında yer alan her bir branş için ayrı ayrı olmak üzere yazılı ve CD ortamında Kuruma bildirmekle yükümlüdür."

2- Sözleşmenin (11.1.2) numaralı maddesine (7.1.1)'den sonra gelmek üzere (7.3.2) ibaresi eklenmiştir.

Sözleşmeye (11.3.14) numaralı maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"11.3.15. Sözleşmenin (7.3.2) numaralı maddesine aykırı işlem yapıldığının tespit edilmesi halinde, bildirim yükümlülüğü tüm branşlar için bir bütün olarak kabul edilerek tek bir cezai şart uygulanır."

Bu zeyilnameyi okudum ve aynen uyacağımı kabul ve taahhüt ediyorum.

Sağlık Hizmeti Sunucusu adına yetkili

Kurum adına yetkili

İsim

İsim

İmza

İmza

Tarih

Tarih

.../.../2014

.../.../2014

Faaliyet Adresi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.