Optisyenlik Müesseselerine Ruhsat Düzenlenecek!

Bu kararla Optisyenlik müesseseleri işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak zorunda...

Optisyenlik Müesseselerine Ruhsat Düzenlenecek!
03 Nisan 2015 Cuma 13:53

 

Türkiye Belediyeler Birliği'nin 18/01 /2014 tarihli yönetmeliğe karşı açtığı yürütmenin durdurulması ve iptali davası maalesef kaybedilmiş ve optisyenlik müesseselerinin İl Sağlık Müdürlüğünden aldığı Optisyenlik müessesesi ruhsatnamesi yanında ilgili belediyeden ayrıca işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alma yolu açılmıştır.


Türkiye Belediyeler Birliği ilgili yönetmeliğin belediyelerin yetkilerini ve gelirlerini kısıtladığını ileri sürerek yargıya taşımış ve söz konusu hükmün yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile 21/01/2014 tarihinde Danıştay nezdinde dava açmıştı.


Danıştay 15'inci Dairesinin verdiği kararla, optisyenlik müesseseleri işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak mecburiyetinde olduğu hükme bağlanmıştır.


Karar metni aşağıda dikkatinize sunulmuştur.

 






 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.