Gözde Kota 45

DUYURU

Gözde Kota 45
26 Mart 2014 Çarşamba 06:59

 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

DUYURU

 

KURUMUMUZLA SÖZLEŞMELİ TÜM ÖZEL SAĞLIK HİZMET SUNUCULARININ DİKKATİNE

 

Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.2.1.B-1 - Ayakta tedavilerde ödeme uygulaması başlıklı bölümünün 12. fıkrasındaki "Ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 ile çarpılması ile bulunur.

 

Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 60'ı geçemez. ............. Özel sağlık hizmeti sunucuları her bir hekim için ayrı ayrı olmak üzere bu sınırlarda muayene fatura edebilir. Bu sınırlar aşıldıktan sonra kabul edilen hastalar için yapılan işlemler Kuruma faturalandırılamaz." hükmü uyarınca, ve Tebliğin 2.4.4.I - Fakoemülsifikasyon (FAKO) işlemleri başlıklı bölümünün 4. Fıkrası "(4) Göz hastalıkları branşında ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 4,5 ile çarpılması ile bulunur. Küsuratlı rakamlar üste tamamlanır. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 45'i geçemez." hükümleri uyarınca, sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularında görev yapmakta olan hekimlerin haftalık çalışma saatlerinin sisteme girişi yaptırılarak yukarıda belirtilmekte olan kotalar hesaplanmaktaydı.

 

Yine aynı Tebliğin 2.4.4.F-3 numaralı maddesinin birinci fıkrasındaki d bendi "Fiziksel tıp ve rehabilitasyon branşında ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 48'i geçemez." hükmü uyarınca da, MEDULA-hastane sistemi üzerinden yukarıda belirtilen kota kontrollerinin yapılabilmesi için sistemde değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklik ile önceden haftalık olarak yapılmakta olan kontrollerin günlük olarak hesaplanabilmesi sağlanacaktır.

 

Bu itibarla, özel sağlık hizmet sunucularında görev yapmakta olan hekimlerin her bir sağlık hizmet sunucusundaki günlük çalışma saatlerinin ilgili Sağlık Sosyal Güvelik Merkez Müdürlüklerince 01.05.2014 tarihine kadar (günlük olarak) girilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar günlük çalışma saati girilmemiş hekimler için günlük muayene kotasına ilişkin yaşanabilecek mağduriyetler tamamen sağlık hizmet sunucularının sorumluluğunda olup, Kurumumuzca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

 

Tüm özel sağlık hizmet sunucularına önemle duyurulur.

 

Kaynak: medimagazin.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.