2015 yılı başında başlanması planlanıyor.

Ehliyetlere 5 yılda bir yenileme zorunluluğu geliyor!

2015 yılı başında başlanması planlanıyor.
11 Temmuz 2014 Cuma 09:26

 

Değerli Üye Meslektaşlarımız,

 

T.C. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışma ve görüşmelerimizin sonucunda yapılan düzenleme;

Motorlu bisikletler (M), motorsiklet (A), Otomobil (B), lastik tekerlekli traktörler (F), iş makinesi türündeki motorlu araçlar (G) için verilen sürücü belgeleri sadece 10 yıl için geçerli olacak. Kamyon ve çekiciler, minibüs ve otobüsler için verilen C ve D sınıf ehliyetler 5 yılda bir yenilenecek. 10 yılı dolduran ve ehliyetinin süresi uzatmak isteyenler, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak zorunda. Sağlık raporunu alarak sürüş testlerinden başarı ile geçen sürücüler ehliyetinin süresini 10 yıllığına uzatmış olacak.

 

Bakanlık, belgelerin değişimine 2015 yılı başında başlanmasını planlıyor. T.C. İçişleri Bakanlığı, 'Karayolları Trafik Yönetmeliği' önemli değişiklikler yapacak bir tasarı üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Çalışmaları son aşamaya gelen yönetmelik tasarısı ile sürücü belgelerin yenilenme süreleri ve şartları belirlendi.

Bir ömür boyu tek bir ehliyetle araç kullanma dönemi kapanıyor. Düzenleme ile 18 yaşında ehliyet alıp yıllarca aynı ehliyetle otomobil kullanma dönemi sona erecek. Öngörülen düzenlemeyle motorlu bisikletleri (M), motorsiklet (A), otomobil (B), lastik tekerlekli traktörler (F), iş makinesi türündeki motorlu araçlar (G) için verilen sürücü belgeleri sadece 10 yıl için geçerli olacak. Kamyon ve çekiciler, minibüs ve otobüsler için verilen C ve D sınıf ehliyetler ise 5 yılda bir yenilenecek.

 

Bilgilerinize,

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazı:

 

 

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazı:

 

 

T.C. Sağlık Bakanlığı'na gönderilen yazı :

 

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.