Gözaltı Torbalarına Güle Güle..

Doğal Yöntemlerle, gözaltı torbalarına elveda diyin..

Gözaltı Torbalarına Güle Güle..
29 Haziran 2015 Pazartesi 08:49


Yorgunluk, uykusuzluk, kafein ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan göz altı torbaları önemli cilt sorunları arasındadır. Göz altı torbaları herkesin ara sıra başına gelen ve yaygın şekilde görülen bir rahatsızlıktır ve bazı kişilerde daha uzun süreli ve daha etkili olarak görülebilir. Geçmeyen göz altı torbaları kişinin kendini kötü hissetmesine sebep olabilmektedir. Çoğu kişinin muzdarip olduğu göz altı torbaları yetersiz beslenme yada kronik rahatsızlıklardan kaynaklanabilmektedir.

Bir çok nedeni olan göz altı torbalarının belli başlı nedenleri aşağıda verilmiştir.


Yaşlanma : Yaşın ilerlemesiyle birlikte göz altı derisinde incelme ve sarkma yaşanmaktadır. Bu incelme ve sarkma iler birlikte göz altı torbaları ortaya çıkar ve bu doğal kabul edilir. Yaşın ilerlemesiyle gözleri destekleyen yağ torbaları fıtık olur ve öne doğru kayar bunun sonucunda göz altı torbaları oluşur.


Yetersiz Uyku :
Yetersiz uyku nedeniyle göz altı torbalarının oluşması pek çok kişinin başına gelmiştir. Uykusuz gecelerin ardından herkeste göz altı torbaları oluşmaktadır. Uyku bozukluğu yaşayan kişilerde veya başka şikayetlerin sonucu olarak ortaya çıkan göz atı torbaları doğaldır.

Stres ve Yorgunluk :
Gece geç saatlere kadar çalışılması veya bilgisayar başında uzun saatler kalınması durumunda gözler en çok etkilenen organlar olmaktadır. Gözlerde yorgunluk oluşması nedeniyle göz altı torbaları oluşur. Stres durumunda ise göz kasları etkilenir ve yağ torbaları yaşlılık durumundaki gibi fıtıklaşarak göz altı torbalarını oluştururlar.

Günümüzde her geçen gün yeni bir bitkinin insan sağlığına etkisi ve faydaları ortaya çıkmaktadır. Göz torbalarına iyi gelen bir takım bitkilerde bu bitkiler arasında yer almaktadır. Göz altı torbalarından hızlıca ve doğal bir yöntem ile kurtulmak isterseniz aşağıdaki yöntemleri deneyebilirisiniz.

Çilek :
Göz altı torbalarının görünüşünü hafifletmek ve güzel görünmek için çilek kullanabilirsiniz. Yapısında bir çok vitamin ve mineral bulunduran çileği gözlerinize uygulamak ise oldukça basit. İlk olarak çileği ince dilimler halinde dilimleyin ve göz altlarınıza koyarak 10 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi haftada 2-3 kere yaparak göz altı torbalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Çay Poşetleri : En çok bilinen yöntemlerden birisi olan çay poşetleri de göz altı torbalarına oldukça fayda sağlamaktadır. Demlendikten sonra buzdolabına konularak soğutulan çay poşetlerini zeytinyağı ile silinmiş göz altlarına koyarsanız çayın içindeki etkin maddeden yararlanmış olursunuz ve göz altı torbalarınızı indirmiş olursunuz.

Patates : Patates ise en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Patatesi soyarak dilimleyin ve göz altlarınıza koyun. Patatesleri koyduktan sonra hafif bir uyku çekin ve kalktığınızda göz altı torbalarınızın hafiflediğini ve daha güzel göründüğünüzü fark edeceksiniz. Uzun yıllardır kullanılan bu yöntem ile göz altı morlukları ve göz altı torbaları tedavi edilmiştir.


Kaynak: nasilkolay.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.