Eyvah! Lensiniz Yere Düştü.

Gözlüğünüzde yakınınızda değil.. Ne yapacağız şimdi?

Eyvah! Lensiniz Yere Düştü.
27 Haziran 2015 Cumartesi 09:28


Teknik açıdan düşündüğümüzde bir kontak lensin sizin gözünüzün ölçülerine sahip olması durumunda gözünüzden düşmesi ihtimali hemen hemen hiç yok denecek kadar azdır. Lensin yere düşmesindeki en önemli etken ona kullanıcısının dışarıdan etkide bulunmasıdır. Örneğin, gözlerinizin kaşındığını hissediyorsunuz ve lensleriniz gözünüzdeyken gözlerinizi ovuşturmaya başlıyorsunuz. Böyle bir durumda haliyle lensin yapısına etki etmiş oluyor ve düşmesini sağlıyorsunuz. Bu gibi durumların haricinde hiç korkmayın, kontak lensiniz kesinlikle gözünüzden sandığınız kadar rahat düşen bir yapıya sahip değildir.

Peki, Lens Yere Düştü Ne Yapmalı?

Elbette, lensinizin yere düşmesi gibi bir sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda ise yapılacaklar oldukça nettir. Gözünüzden lens hangi şekilde ve ne nedenle çıkıyor olursa olsun fark etmeksizin mutlaka tekrardan dezenfekte -temizlenerek- edilerek gözünüze takılmalıdır. Lensinizin gözünüzden çıktığı anda düştüğü zeminin gözle görülemeyecek sayısız tehlikeyi barındırdığını unutmayın. Lensinizi tekrardan öylesine alıp gözünüze yerleştirmek göz enfeksiyonuna da davetiye çıkartmak anlamına gelir.

Lensleriniz yere düştükten sonra şayet yanınızda lens solüsyonu bulunuyorsa yapabileceğiniz ilk adım lenslerinizi temizlemek ve ellerinizi de yıkayıp tekrar temizledikten sonra lensi tekrar kullanmaktır. Şayet lens elinize değil de bildiğiniz yere yani kirli bir zemine düştüyse lensinize veda etmek için kendinizi zorlayın.

Unutmayın ki bir yeni lensin en fazla masrafı size 30-70 TL arasında olacaktır. Olası bir göz enfeksiyonuna tutulmanız ve gözünüzü kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığınızda bu kadar ufak bir meblağ için kendinizi bu riske attığınıza siz dahi şaşırabilirsiniz.

Kaynak: kontaktlensim.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çiçek - 1 yıl önce
Lensimi yere düşürdüm ve solüsyonla temizledim . Hatta 1 gün de beklettikten sonra kullanıyorum ancak taktıktan sonra yanma olması normal mi