SGK Artık Çok Odaklı Gözlükleri Ödeyecek
SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikle, aynı reçetede uzak ve yakın gözlük yazılan hastalar, isterlerse çok odaklı gözlük alabilecek; gözlük bedelinin bir kısmı SGK tarafından karşılanacak.
SGK'dan yıllardır beklenen karar!
SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikle, aynı reçetede uzak ve yakın gözlük yazılan hastalar, isterlerse çok odaklı gözlük alabilecek; bedelin bir kısmı SGK tarafından karşılanacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikler, 10 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeler arasında vatandaşı doğrudan ilgilendiren en dikkat çekici başlık, gözlük ödemelerine getirilen yeni uygulama oldu.
ÇOK ODAKLI GÖZLÜK BEDELİNİ SGK KARŞILAYACAK
Yeni düzenlemeye göre; göz sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri ile bu alanda ihtisas yapan asistan hekimler tarafından, aynı reçetede uzak ve yakın olmak üzere iki ayrı gözlük yazılması halinde, hasta isterse çok odaklı gözlük tercih edebilecek.
Bu durumda, yeni bir reçete düzenlenmesine gerek kalmadan, çok odaklı gözlük bedelinin bir kısmı SGK tarafından karşılanacak.
18 YAŞ ALTINDAKİLER İÇİN AYRI KURAL
Tebliğde, 18 yaş ve altındaki hastalar için farklı bir uygulama benimsendi.
Uzak ve yakın gözlük kullanımının gerekli olduğu bu yaş grubunda, gözlüklerin mutlaka hekimin reçete ettiği şekilde temin edilmesi zorunlu olacak. Bu hastalar için hasta tercihine bağlı olarak çok odaklı gözlük uygulaması yapılmayacak.
İlgili Galeriler