Yılda 1700 Saat Ekrana Bakıyoruz

İngiltere’de bir kontak lens firmasının 2 bin ofis çalışanıyla yaptığı bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis çalışanı günde 6 buçuk saatini, yılda ise 1.700 saatini ekrana bakarak geçiriyor.

Yılda 1700 Saat Ekrana Bakıyoruz
06 Ağustos 2018 Pazartesi 09:41

 
Tüm gün oturarak çalışmanın ortopedik zararları bir yana, gözlere verdiği zarar zaten herkesçe bilinen bir gerçek. Araştırmaya katılanların yüzde 37’si ekranda yazı okurken gözlerini kıstığını söylerken, yine yüzde 37’si aralıksız ekrana bakma nedeniyle düzenli baş ağrıları çektiğini ifade etti.

Katılımcıların büyük bir çoğunluğu yazıları büyüttüğünde daha iyi okuyabildiğini söylerken, yüzde 25’i ise daha iyi görebilmek için ekranı gözüne yaklaştırdığını belirtti.

Araştırma sonuçlarına göre son 2 yıl içinde katılımcıların sadece 5’te ikisi göz doktoruna görünmüş, yarısından fazlası ise diğer organlarına nazaran gözleriyle daha az ilgileniyor.

Kaynak: Gazetevatan
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.