Yeni SGK Başkanı Belli Oldu!

Yeni SGK Başkanı: Dr. Mehmet Selim Bağlı

Yeni SGK Başkanı Belli Oldu!
18 Aralık 2015 Cuma 11:25

 Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığına Dr. Mehmet Selim Bağlı getirildi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Karar Sayısı: 2015/651

1 – Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +7000 ek göstergeli Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına, Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim BAĞLI’nın atanması, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi ile 5502 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2 – Bu Kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Peki, Türkiye'nin en önemli kurumlarından bir olan SGK' nın başına getirilen Mehmet Selim Bağlı kimdir?

Mehmet Selim Bağlı, 1975 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Bağlı, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Ekonomisi bölümünde ise yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1999 yılında Maliye Bakanlığı, Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Bağlı, Ocak 2000-2007 döneminde Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nda, Denetçi Yardımcısı ve Denetçi olarak görev yaptı. 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İç Denetçi olarak çalışmaya başlayan Bağlı, 24 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. Evli, üç çocuk babası olan Bağlı, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kaynak: resmigazete.gov.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.