Yalancı Göz Kayması Nedir?

Her yaş grubunda yalancı göz kayması görülebilir.

Yalancı Göz Kayması Nedir?
01 Eylül 2019 Pazar 15:00

Her yaş grubunda yalancı göz kayması görülebilir. Bebeklerde görülen göz kaymasının sebebi ise göz kaslarının zedelenmesidir.

Yalancı Göz Kayması Nedenleri

Göz yapısında bulunan kasların birbiriyle uyumlu çalışamaması durumunda göz kayması meydana gelir. Fakat bebeklerin göz kasları gelişimini tamamlayana kadar arada kayma yapabilir. Gözlerindeki kaslar etkilenmediyse bu durum 1 yaşından sonra ortadan kalkar. Çocuk bu durumdan olumsuz etkilendiyse durumdan çok kötü etkilenir.

Bebek çağda göz kayması 6 aylıktan sonra 1 yaşına yakın bir zamanda düzelir. Eğer 9 aylıktan sonra bebekte kayma görülüyorsa tedavi görmeden düzelme şansı çok düşüktür. Yalancı göz kayması genetik bir rahatsızlık değildir.

Bebeklerde Yalancı Göz Kayması Nasıl Ayırt Edilir?

Bebeklerinizin doğumdan sonraki göz muayenelerini aksatmadan yaptırmalısınız. Gideceğiniz göz doktoru çocuğunuzda gerçekten göz kayması varsa gerekli makinalar ile durumu anlayacaktır. İlerlemiş seviyede bir şaşılık durumu söz konusuysa makinaya gerek kalmadan el muayenesi ile de teşhis konulabilir.

Evde kendiniz de oyun oynarken ya da çocukla ilgilenirken gözlerde kayma olduğunu tespit edebilirsiniz. Gözlerini takip ederek durumdan erken haberdar olabilirsiniz. En ufak bir şüphede en yakın göz doktoruna başvurun. Çocuğunuzda bir göz kayması gördüğünüzde kendiliğinden geçmesini beklemeyin. Çünkü gözler kendiliğinden iyileşmez ve bununla birlikte gözler daha kötü zarar görür.

Yalancı Göz Kaymasının Tedavisi Nedir?

Yalancı göz muayenesi yapılırken kaymanın ne derecede olduğu belirlenir. Yapılan muayene sonrasında gerekli gözlük ve ameliyat işlemlerine başlanır. Eğer erken evredeyse basit bir operasyon ile çocuğunuz bu problemden kısa sürede kurtulur. Gözlük tedavisi ise ilerleyen göz kayma rahatsızlığından ötürü ortaya çıkar.

Çocuğunuzda göz kayması gördüğünüzde ve devam ettiğini fark ettiyseniz derhal bir çocuk doktoruna götürmeli ve ne seviyede olduğunu öğrenmelisiniz.

Kaynak: www.usakgundem.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.