VR Gözlükleri Geleceğin Savaşlarında Kullanılacak!

VR gözlükleri denilince çoğumuzun aklına yeni bir oyun deneyiminden fazlası gelmiyor. ABD ordusu ise yapay zekanın da yardımıyla askerlerini yeni bir eğitim sürecine hazırlıyor.

VR Gözlükleri Geleceğin Savaşlarında Kullanılacak!
16 Ekim 2018 Salı 14:32

Peki ama VR arazide verilen eğitimden daha fazla ne kazandırabilir? Aslında burada basit bir VR gözlüğünden bahsetmiyoruz.
 
Sanal gerçeklik gözlüğü ve elinize alacağınız bir kumandayla askeri bir eğitim almak Counter Strike oynamanın ilerisine geçemeyecektir. Peki, ama ABD ordusu nasıl bir sanal gerçeklik eğitimi vermeyi planlıyor?
 
VR Gözlükleri ABD Ordusunda Nasıl Kullanılacak?

Burada kullanılan sistem, bir gözlük ve kumandalardan daha fazlası. Biyometrik geri bildirim sensörleri, göz ve namlu izleme sensörü ve tabii ki hareket sensörü gibi önemli teknolojiler VR’a eşlik ediyor.
 
Askerler gerçekten de bir Counter Strike haritasında olduğu gibi bu sanal gerçeklik senaryolarında da belli görevleri gerçekleştirmeye çalışıyor. Rehine kurtarmadan, şüpheliyi canlı ele geçirmeye kadar birçok kritik operasyon senaryosu gerçekçi bir biçimde yansıtılmış.



Bu sensörlerin ne işe yaradığını da inceleyelim. Askerin, operasyon sırasındaki adrenalin seviyesi gibi bilgiler biyolojik geri bildirim sensörüne yansıyor. Böylece operasyon sırasında vücudun hangi olaya nasıl tepki verdiği ölçülmüş oluyor.
 
Göz ve namlu izleme sensörü ise askerin gözünün namlu ile aynı yöne bakıp bakmadığını ölçüyor. Böylece askerin özellikle kritik operasyonlar sırasında nişancılık performansı ölçülmüş oluyor.
 
Hareket sensörü ise operasyona katılan tüm askerlerin hangi eyleme nasıl tepki verdiğini ölçümlüyor. Böylece ABD, askerlerin henüz araziye çıkmadan operasyonel kabiliyetlerini arttırmaya çalışıyor.
 
Bunun dışında ABD askerlerinin yabancı olduğu coğrafi koşulları da VR gözlüğü aracılığıyla yaşatmanın peşinde. Özellikle de Çin ve Rusya coğrafyasının zorlu koşullarına askerlerini adapte etmek için VR kılavuz olarak kullanılacak.
 
Kaynak: Shiftdelete.net
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.