Uzmanlardan kalitesiz gözlük uyarısı

İşportacılardan asla satın almayın...

Uzmanlardan kalitesiz gözlük uyarısı
04 Haziran 2014 Çarşamba 12:03

 

Yaz mevsiminin gelmesi ile mevsimin vazgeçilmez aksesuarları arasında yerini almaya başlayan güneş gözlükleri konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, kullanılacak güneş gözlüklerinin güneş ışığını tamamen polarize eden kalitede olması gerektiğini vurgulayarak, işportacılarda satılan gözlükleri asla önermediklerini belirttiler.

 

İŞPORTACIDAN ALINAN GÖZLÜKLER GÖZLERİ BOZUYOR

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Göz Servisi hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kaşıkçı, insanların en değerli organlarından birisi olan gözlerini kalitesiz güneş gözlükleri ile tehlikeye atmamalarını gerektiğini belirterek, göz sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü kullanımının da arttığına dikkat çeken Dr. Kaşıkçı, özellikle güneşe aşırı hassasiyeti olan ve göz hastalığı olan kişilerin kullandıkları güneş gözlüklerine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Güneş gözlüğü kullanımının göz hastalığı olan hastalar üzerinde büyük etkileri olduğunu söyleyen Dr. Kaşıkçı, "Biz özellikle hastalarımıza güneş gözlüğü kullanımını öneriyoruz. Çünkü güneş ışıklarının direk çıplak göze gelmesi gözde kuru göz ve beraberinde et oluşumu gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Güneş gözlüğü kullanımında bizim önerdiğimiz, güneş ışınlarını tam polarize edebilen güneş gözlükleridir. Herhangi bir güneş gözlüğü ise göze nasıl bir zarar verebilir? Güneşi tamamen polarize etmeyen, emmeyen gözlükleri zararlı güneş ışınlarının göze gelmesini engelleyemez. Dolayısı ile güneş gözlüğü hiç takmamış gibi bir durum ortaya çıkabilir ya da güneş gözlüğünün zararlı etkisi olabilir" dedi.

 

"GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN KALİTESİ ÖNEMLİDİR"

 

Dr. Kaşıkçı, piyasada özellikle sokak tezgahlarında, işportacılarda satılan güneş gözlüklerine karşı da vatandaşları uyararak, "Biz bu tür gözlükleri kesinlikle önermiyoruz. Çünkü güneş gözlüklerinin ışığı tamamen polarize etmesi gerekir. Onun da belli testleri var. Tabii bunlar gözlükçülerde yapılıyor. Optikçilerden alınan güneş gözlükleri belli bir markaya sahip ve yüzde yüz ışığı polarize eden güneş gözlükleri. Bizim önerdiğimiz güneş gözlüklerdir. İşportacılarda satılan gözlükler yeterli olmayabilir ve hastanın gözüne gelen zararlı güneş ışığını önleyemeyebilir. Buda hastanın şikayetlerini azaltmaz, bilhassa arttırabilir. Bunun için güneş gözlüklerinin kalitesi önemlidir. Kaliteli bir güneş gözlüğü özellikle hastaların, bireylerin göz sağlığı açısından önemlidir" dedi.

 

Öte yandan kentteki optikçilerde satılan güneş gözlüklerinin fiyatlarının 100 TL'den başlayarak arttığı, işportacılarda satılan gözlüklerin ise fiyatlarının 10 TL'den başladığı öğrenildi. Vatandaşların çoğunlukla fiyatı düşük olan gözlükleri seçtiğini belirten optikçiler ise bunun yanlış olduğunu göz sağlığını düşünen herkesi kaliteli güneş gözlüğü kullanması gerektiğini kaydettiler.

 

Kaynak : www.hurhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.