Ucuz Diye Satın Aldığınız Lens ve Güneş Gözlükleri Kör Edebilir!

Yasal olmadığı halde internette sürdürülen online kontak lens satışları ve sahte ucuz güneş gözlüklerinin gözlere verebileceği korkunç zarar haberlere konu oldu.

Ucuz Diye Satın Aldığınız Lens ve Güneş Gözlükleri Kör Edebilir!
30 Ağustos 2016 Salı 11:00

Yasal olmadığı halde internette sürdürülen online kontak lens satışları bu kez de FOX TV Ana Haber'e konu oldu. FOX TV Ana Haber Bülteni’nde yer alan habere ilişkin uzman doktor görüşünün yanı sıra sektörel görüş de  Opak Lens İş Geliştirme Direktörü Fatma Küçüktaş tarafından aktarılmıştır. Haberin yer aldığı videoyu aşağıda görebilirsiniz. 



 


Gözde kırma kusurları ve kozmetik amaçlı kullanılan kontak lenslerin kullanımı giderek artarken kontak lens kullanıcılarının daha dikkatli olması gerekiyor.

Kontak lensler günümüzde genç yaşlı her kesimin kullandığı görme araçları, ancak göz sağlığımız için kontak lensleri satın aldığımız yerleri çok dikkatli bir şekilde seçmeliyiz.

Bir çok cezbedici kampanyalar ile ve ucuz olarak internetten satılan kontak lenslerden mağdur olanların özellikle son zamanlarda sayısı artıyor. Bu konuda uzmanların sürekli uyarılarına rağmen internetten kontak lens alanlar sahte ve süresi geçmiş kontak lensler ile gözlerini tehlikeye atıyorlar, NTV Haber'de yayınlanan konu ile ilgili haberde internet üzerinden kontak lens alan bir mağdura ve uzmanların görüşlerine yer verildi.


 
İşportada satılan sahte ve ucuz güneş gözlüklerinin gözlere verebileceği korkunç zarar atv ana habere konu oldu.

Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu taklit gözlüklerin pet su şişesinden bir farkı olmadığını kaydetti.

Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu, yaz aylarında sıkça tercih ettiğimiz güneş gözlüklerinin ultraviyole ışınlardan koruma özelliği olması gerektiğini aksi takdirde pet su şişesinden bir farkı olmayacağını söyledi.

Güneşten gelen zararlı ışınlardan gözlerimizi korumak için kullandığımız güneş gözlüklerini alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu şunları söyledi; “ Güneş gözlüklerinde Ultraviyole (UV) dalgalarından koruma özelliğine sahip olması lazım. Taklit gözlüklerde böyle bir özellik bulunmaz. Bunlar plastik ve renklendirilmiş malzemelerden yapılıyor. Pet su şişesi düşünün gözlük camı şekli verildiğinde göze nasıl bir fayda sağlamıyorsa imitasyon gözlüklerde o malzemelerden yapılıyor. Gözlüklerin gözümüzü koruyabilmesi için UV 400 dalgası ışınlarını engellemesi lazım. 400 ve 700 dalgası arasını gözümüz görüyor ve renkleri o belli ediyor. Sıfırdan 400’e kadar ise gözümüze zararlı ışınlar bulunuyor. Onlardan korunmayı da optik gözlük camlarının UV 400’den koruma özelliğine sahip gözlükler sağlıyor ”dedi

Markası ne olursa olsun gözlük sanayisinin kalbinin Çin’de olduğunu belirten Mutlu; “Gözlük sanayisi Çin’e Japonya’ya ve Güney Kore’ye kaydı. Moda tasarımcıları için de bu ülkelerin gözlükleri daha ön planda. Yani Çin malı olması demek, kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Avrupa’da ki hammaddeciler dahi Çin’e yatırım yapıyor” ifadelerini kullandı. 

 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.