Türkiye’nin 8 milyar sterlini Britanya’yı heyecanlandırdı!

Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’nda gündem, 8 milyar sterlin değerindeki Sağlık Kampüsleri projesi oldu.

Türkiye’nin 8 milyar sterlini Britanya’yı heyecanlandırdı!
15 Eylül 2014 Pazartesi 14:41

 

Birleşik Krallık hükümeti tarafından, Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası kapsamında, Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Birleşik Krallık Sağlık & Yaşam Bilimleri İş Elçisi Lord Kakkar 1-3 Eylül tarihlerinde bir delegasyona ev sahipliği yaptı ve Türkiye’deki 8 milyar sterlinlik Sağlık Kampüsleri projesinin tesliminden sorumlu yüklenicilerin yönetim kurulu üyeleri ve karar alıcılarından oluşan üst düzey bir iş heyetini ağırladı. Hafta boyunca, KOBİ’ler için tedarik zinciri fırsatları üzerine yapılan görüşmelerin yanı sıra büyük yüklenicilerin çok disiplinli ihaleleri yürütmesi konusu da ele alındı. Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’nda ayrıca bakanlık düzeyindeki ikili görüşmelerin de dahil olduğu çok sayıda üst düzey toplantı yapıldı.


Birleşik Krallık İş Elçisi Lord Kakkar, “Sağlık alanında Türkiye’den böylesine önemli bir heyeti ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de yakınlarda açıklanan Sağlık Kampüsleri projesi, Britanyalı şirketlere önemli imkânlar sunuyor. 8 milyar sterlin tutarındaki bu heyecan verici projeyi tamamlamak üzere seçilen Türk yüklenici ve konsorsiyumlar ile birlikte çalışılacak.” dedi. Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’ndan önce, Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen ve Birleşik Krallık’ın sağlık alanındaki uzmanlığının da önemli bir parçasını oluşturduğu, son derece başarılı geçen GREAT Festivali’ne de değinen Lord Dakkar, “Britanyalı şirketlerin, Türk Hükümeti’ne, sağlık sistemlerinin geleceğine yönelik hedeflerini gerçekleştirilmesi yolunda yardımcı olmak için sunabileceği çok şey var” şeklinde konuştu.


UKTI, Britanyalı şirketler için fırsatlar sunan Türkiye’deki Sağlık Kampüsleri’nin kilit alanlarını, projelendirme ve master plan hazırlanması, proje yönetimi ve danışmanlık hizmetleri, laboratuvar tasarımı, hastane tasarım ve mimarisi, klinik desteği ve işbirliği, bilişim ve iletişim teknolojileri/hastane bilgi işlem sistemleri, niş müteahhitlik teknikleri, hastanelerin işletilmesi ve hizmete sokulması, tesis yönetimi, eğitim ve öğrenim, finansal yapılandırma ve sigorta ile güvenlik olarak sıraladı.


GREAT Kampanyası Hakkında
2012 yılında, dünyayı turizm, eğitim ve ticaret için Birleşik Krallık’a gelmeye teşvik etmek için Birleşik Krallık’ın sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla hayata geçirilen GREAT kampanyası, Birleşik Krallık Hükümeti’nin en iddialı uluslararası pazarlama kampanyası niteliğinde. Kampanyanın Türkiye lansmanı geçtiğimiz yıl Mart ayında Bursa’da Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında gerçekleşmişti. Yabancı girişimcilere birçok kolaylık ve teşvik sunan Birleşik Krallık için Türkiye, kampanya dahilinde büyük önem arz ediyor. Türkiye’deki markalar ve şirketler uluslararası ölçekte büyümek ve dünya markası olmak için büyük bir potansiyele sahip. Kampanya bu alanda tüm dünyada en iyi fırsatları sunan Birleşik Krallık’ta iş yapmak ve ticari ortaklıklar oluşturmak isteyen Türk şirketlerine fırsatları daha iyi anlatma ve bilinilirlik yaratma misyonunu da taşıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.