Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'dan Sosyal Paylaşım

İnternetten lens satışı yasaktır ve alınması risklidir.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'dan Sosyal Paylaşım
28 Şubat 2014 Cuma 09:24

 HEKİMİNİZE DANIŞMADAN LENS KULLANMAYINIZ,LENS VE DİĞER OPTİK ÜRÜNLERİNİZİ YALNIZCA OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNDEN ALINIZ.

İnternetten lens satışı yasaktır ve alınması risklidir.

İnternet üzerinden doğrudan satış yapan internet sitelerinin yer sağlayıcılarının yurtdışı olması sebebi ile bu sitelerden alınan lenslerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediği, güvenli olup olmadığı ile ilgili denetimleri zordur. Bu nedenle tüm lenslerin internet üzerinden e- ticaret yolu ile alınmaması, mutlak suretle optisyenlik müesseselerinden satın alınması gerekmektedir.

Göz Uzmanları, günlük kullan-at lensler, aylık kontakt lensler, yakın ve uzağı düzelten multifokal kontakt lensler ve astigmatizmayı düzelten torik yumuşak kontakt lensler gibi çeşitli özellikte lensler bulunduğunu belirtiyorlar.

Bilimsel çalışmalarda, düzgün bir göz muayenesi olmadan, deneme lensi kullanmadan ve hekim kontrolü olmadan internet ortamından temin edilen kontakt lenslerde, özellikle renkli kontakt lenslerde kornea - göz yüzeyinde sorun çıkma ihtimali çok daha yüksek bulunmuştur. Kontakt lens kullanımı sırasında ortaya çıkan göz kızarıklığı, batma, çapaklanma, ışık hassasiyeti ve ağrı gibi şikayetler önemsenmeli ve vakit geçirmeden kontrol edilmelidir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.